Salon urheilu- ja kulttuuritilojen selvitys valmistuu ensi vuonna

0
Toivomme, että vapaa-aikapalveluihin investoidaan myös käytännössä, eikä vain strategiassa, sanoo Salon vapaa-aikapalveluiden johtaja Antti Mattila. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salossa selvitetään parhaillaan urheilun ja kulttuurin tilatarpeita. Vapaa-aikajohtaja Antti Mattilan mukaan työ etenee niin, että tulosten pohjalta päästään keskustelemaan ensi vuonna.

Kaupunginvaltuuston budjettikokouksessa hyväksyttiin viime joulukuussa tilaratkaisuihin liittyvä ponsi. Sen mukaan virkamiestyönä pitää selvittää kulttuuri- ja urheilutoimijoiden tarpeet ja laatia selvityksen pohjalta suunnitelma tilaratkaisuista.

Esimerkkeinä ponnessa mainitaan kulttuurikeskus ja jalkapallohalli.

Antti Mattilan mukaan selvityksestä valmistuu kooste ensi vuonna – eikä se synny vain virkatyönä.

– Kulttuurin osalta selvityksen kokoamiseen tarvitaan ulkopuolista resurssia. Siihen yritetään saada rahoitus vuoden 2024 budjettiin, sanoo Mattila.

Mattila puhui ulkopuolisen asiantuntija-avun tarpeesta jo joulukuussa valtuuston kokouksen jälkeen.

Viime vuonna valmistuneessa Salon liikuntaolosuhteiden kehittämissuunnitelmassa käytettiin apuna konsulttia.

Kaupungin vapaa-aikapalvelut, urheiluseurojen Seuraparlamentti ja kulttuuritoimijoiden Kulttuurikumppanit ovat kuitenkin jo kokoontuneet tilakysymyksen äärelle.

Helmi–maaliskuun vaihteessa kaupunki selvitti myös lyhyellä verkkokyselyllä salolaisten taide- ja kulttuuritoimijoiden tilaolosuhteita ja -tarpeita. Vastauksia tuli vain 17, kertoo kulttuurituottaja Suvi Aarnio .

– Olemme edelleen tiedonkeruuvaiheessa. Ilman yhteistyötä toimijoiden kanssa emme pääse eteenpäin.

Tänä vuonna Salossa laaditaan myös uusi kulttuuriohjelma.

Kaupungin organisaatiossa vapaa-aikapalveluihin kuuluvat liikuntapalvelut, kulttuuripalvelut, kansalaisopisto ja kirjasto.

Antti Mattilan mukaan Salo on poikkeuksellinen kunta: menossa on kolmas vuosi, kun talous näyttää reilusti positiiviselta.

– Salon on myös uskallettava investoida tulevaisuuteen. Me tietysti toivomme, että vapaa-aikapalveluihin investoidaan myös käytännössä, eikä vain strategiassa.