Salon Viestin C-tytöt voittivat SM-pronssia pitkän kaavan kautta

0
Salon Viestin C-tytöt jatkoivat seuran pitkiä SM-mitaliperinteitä. (Kuva: Lentopalloliitto)

Salon Viesti voitti lentopallon C-tyttöjen SM-pronssia viikonloppuna Kangasalla pelatussa SM-lopputurnauksessa.

Lauantaina kaikki kolme otteluaan erin 2–1 voittanut Viesti voitti sunnuntaiaamun puolivälierässä Loimaan Jankon myös erin 2–1 (23–25, 25–16, 15–5). Välierissä todennäköisyydet olivat jo Viestiä vastaan ja helsinkiläinen PuMa-Volley voitti 2–1 (19–25, 25–20, 15–8).

Pronssiottelu venyi sekin täyteen mittaan, siinä Viesti voitti Pieksämäen Tsempin 2–1 (25–15, 16–25, 15–11).

Viesti siis pelasi turnauksessa kuusi ottelua, joista kaikki venyivät kolmeen erään ja Viesti voitti niistä viisi!

Pronssijoukkueen kokoonpano oli Ellinoora Tuominen, Nea Matilainen,Hilma Salmi, Kaisla Karvonen, Laura Alapuranen, Iisa Nurmisto, kapteeni Sara Alho, Anni Vikstedt, Matilda Elo. Joukkueen päävalmentajana toimi Aigi Alapuranen, apunaan Toni Tuominen.

Someron Pallo putosi mitalipeleistä puolivälierissä, jossa se hävisi Tsempille 0–2. Sijoitusotteluissa SoPa voitti ensin OrPon 2–0 ja hävisi Nurmon Jymylle 0–2. Näin SoPa sijoittui kuudenneksi.

SoPan joukkueessa pelasivat Eveliina Hintsanen, Anni Pettersson, Siiri Puotsaari, Henni Talonen, Olivia Lehtonen, Riia Juselius, kapteeni Anni Luoto, Lotta Känkänen, Amanda Juselius, Emma Lehtonen ja Amalia Tuomola. Joukkueen päävalmentajana toimi Janne Lehtonen, apunaan Petri Hintsanen.