Tilapäisen suojelun hakemusmäärät kasvussa Lounais-Suomessa

0

Poliisi ennakoi tilapäisen suojelun hakemusten määrän lisääntyvän vielä loppukeväällä.

Tilapäisen suojelun ja kansainvälisen suojelun hakemuksia on tänä vuonna jätetty Lounais-Suomen poliisilaitoksella noin 50–70 viikossa. Näistä tilapäisen suojelun hakemuksia on ollut noin 740 kappaletta ja kansainvälisen suojelun hakemuksia noin 115 kappaletta. Suurin osa hakijoista on Ukrainan kansalaisia.

Kansainvälisen suojelun hakijoiden lukumäärä on selvästi kasvanut huhtikuun aikana. Poliisi ennakoi hakemusten määrän lisääntyvän vielä kesää kohti mentäessä, kun esimerkiksi Ukrainasta saapuvat kausityöläiset hakevat kausityöluvan sijaan tilapäistä suojelua, jossa työskentelyoikeus alkaa heti hakemuksen jättämisestä ja se on pidempään voimassa.

Lounais-Suomen poliisilaitoksella hakemuksia otetaan vastaan keskitetysti Raision ja Porin poliisiasemilla.

Hakemuksia kannattaa toimittaa Raision poliisiasemalle aamupäivinä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, jolloin paikan päällä on tulkkeja.

Porin poliisiasemalla hakemuksia jätetään selvästi Raisiota vähemmän. Jos hakija haluaa jättää hakemuksen Porin poliisiasemalle, suositellaan soittoa etukäteen.