Turun tunnin junan toteutus on uhattuna Espoon kaupunkiradan kallistuttua miljoonilla. Pikajunat eivät mahdu muun liikenteen joukkoon, jos lähijunaliikenne ei toteudu Espoon ja Helsingin välillä omille raiteilleen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Espoon kaupunkiradan on tarkoitus ulottua Leppävaarasta Kauklahteen. Rakennuskustannusten nousun myötä lisäraiteiden urakasta ei ole järjestetty tarjouskilpailua. Rakentamisen piti alkaa tänä vuonna. Väylävirasto tiedotti käyvänsä neuvotteluja Espoon ja Kauniaisten kanssa kevään aikana.

Kustannukset ovat nousseet 18 prosentilla vuodesta 2021. Varattuun 275 miljoonaan euroon tulisi 40–50 miljoonan euron korotus.

Mikäli osapuolet eivät korota rahoitusosuuksiaan, Turun tunnin juna ei toteudu. Espoon kaupunkiradasta puolet maksaa valtio, Espoo 40 prosenttia ja Kauniainen 10 prosenttia.

Radan karsintamahdollisuudet ovat Väyläviraston mukaan rajalliset, sillä kaupunkiradan laatu- tai palvelutasossa ei ole loppusummaa selkeästi halventavaa tekijää.