Viihdelaulajat ja Virtuoso löysivät toisensa – Mia Blomqvistin näkemästä unesta jalostui konsertti, jossa kuoro ja lauluyhtye esiintyvät yhdessä Teatteri Provinssin näyttämöllä

0
Salon Viihdelaulajien johtaja Roope Pelo (vas.) saa Teatteri Provinssin lavalla kaksoisroolin, kun hän johtaa Salon Viihdelaulajia ja esiintyy myös lauluyhtye Virtuosossa. Vieressä Viihdelaulajista Mia Blomqvist ja Jukka Jakobsson. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon Viihdelaulajien Mia Blomqvistin uni johti loppuunmyytyyn konserttiin Teatteri Provinssissa. Kuoro ja lauluyhtye Virtuoso jakavat lavalla yhteisen teeman nimellä Kohta saapuu kesäyö.

– Esiinnymme vuorotellen, mutta myös yhdessä, Blomqvist kertoo.

Jotta konsertti ylipäätään toteutui, tarvittiin taustalle Salon Viihdelaulajien ja Teatteriyhdistys Vinssin yhteistyö.

– On ensimmäinen kerta, kun Viihdelaulajien kanssa teemme tämäntyyppistä yhteistyötä, kertoo Seppo Suominen Teatteri Provinssista.

Blomqvist sanoo, että teatteriyhdistyksen tuotannoissa on kuitenkin ollut mukana kuorolaisia jo kauan.

Yhdistäviä tekijöitä löytyy myös Salon Viihdelaulajista ja Virtuososta. Viihdelaulajia johtava Roope Pelo on myös yksi Virtuoson jäsenistä.

Siitä huolimatta tarvittiin ensin Blomqvistin näkemä uni, ennen kuin idea yhteisestä konsertista syntyi. Lyhyesti unen sisältö oli, että Blomqvist istui Virtuoson jäsenen Riku Pelon vieressä kuorokonsertin jälkeisessä karonkassa.

Riku Pelo on Roope Pelon veli. Blomqvist keksi kysyä lauluyhtyettä yhteiskonserttiin.

– Virtuoso otti innolla (ehdotuksen) vastaan, Roope Pelo jatkaa tarinaa.

Kun kuoro ja lauluyhtye esiintyvät yhdessä, Provinssin lavalla on pitkästi yli kolmekymmentä esiintyjää.

Virtuoson nelihenkinen lauluyhtye, johon Pelon veljesten lisäksi kuuluvat Topi Lehtomäki ja Juhana Suninen, tuo Blomqvistin mukaan uutta intoa Viihdelaulajiin.

– Kun pääsee ammattilaisten kanssa esiintymään, hän sanoo.

Näistä ammattilaisista Roope Pelo hyppää konsertissa roolista toiseen, kun hän välillä laulaa yhtyeessä ja välillä johtaa kuoroa.

– Multitaskaaminen on tämän päivän sana, Pelo vitsailee.

Jotta kaikki menee konsertissa suunnitellusti, kuorolaiset ovat saaneet harjoitella ahkerasti. Kuinka paljon tätä yhtä esitystä varten on tarvittu aikaa harjoituksiin?

– 150 tuntia yhteensä, Blomqvist ynnää.

Harjoitukset ja tuleva konsertti ovat vaatineet kaikilta sitoutumista, mitä kuorolaiset ovat olleetkin.

– Ykkösbassomme perui tämän takia etelänmatkan, Roope Pelo kertoo esimerkin.

Valtava määrä harjoituksia ja tässä tapauksessa vain yksi ainoa esitys saavat Pelolta oivallisen kuvailun.

– Kulttuuri on kuin täytekakku, ja esitykset ovat täytekakun päällä oleva kirsikka.

Kohta saapuu kesäyö -konsertissa lauletaan keväästä ja rakkaudesta. Konsertissa kuullaan ikivihreitä ja uusia klassikkokappaleita kvartetti- ja kuorotulkintoina. Laulajien lisäksi lavalla on myös nelihenkinen bändi.

Kohta saapuu kesäyö -konsertti toteutetaan yhteistyössä Salon kaupungin kulttuuripalvelujen ja Teatteri Provinssin kanssa. Loppuunmyyty konsertti on Teatteri Provinssissa 16.4. kello 18.

Viihdelaulajiin tullut paljon uusia laulajia

Salon Viihdelaulajat on uusiutunut koronatauon jälkeen melkoisesti. Osa lopetti, mutta tilalle tuli uusia.

– Lähes puolet kuorosta on vaihtunut, Mia Blomqvist kertoo.

Uudet kuorolaiset ovat kuoronjohtaja Roope Pelon mukaan halunneet oppia nopeammin, joten suurin osa heistä on tullut Pelon yksityistunneille.

Jos kuorossa on uusia, niin on myös hyvin pitkään mukana olleita. Heistä Blomqvist on ollut kuorossa pisimpään, 53 vuotta.

– Siskoni on ollut 46 vuotta, hän kertoo.

Kuoro puolestaan täyttää ensi vuonna 60 vuotta, mikä tarkoittaa kuorolaisille juhlakonserttia.

Pelo on johtanut kuoroa jo yksitoista vuotta. Hänen tapansa johtaa on kuorossa laulavan Jukka Jakobssonin mukaan ilmeikästä, mutta Pelon ilmeet näkevät vain kuorolaiset.

Kuorolaiset puolestaan seuraavat Peloa tarkkaan, sillä he eivät laula nuoteista.