Aurora-mitalin saa jazzin monitoimimies Jussi Fredriksson

0
Jussi Fredriksson toimii muun muassa puheenjohtajana Taidekahvit-verkostossa, joka kokoaa yhteen Turun taiteen vapaan kentän toimijat. Kuva: Antti Vaalikivi

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus on myöntänyt vuoden 2023 Aurora-mitalin Jussi Fredrikssonille. Hän on jazzmuusikko, Jazz City Turku ry:n perustaja ja toiminnanjohtaja.

– Mitali myönnetään hänelle pitkäjänteisestä ja merkittävästä työstä varsinaissuomalaisen kulttuurikentän ja suomalaisen jazzmusiikin hyväksi. Valinta tehtiin maakunnan asukkailta ja toimijoilta saatujen ehdotusten perusteella, Varsinais-Suomen liiton tiedotteessa todetaan.

Fredriksson saa kehuja kyvystään edistää musiikkialan toimintaedellytyksiä niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla. Hän on myös onnistunut kokoamaan pienet jazztapahtumat Archipelago Sea Jazz -brändin alle.

Varsinais-Suomen liitto jakaa vuosittain Aurora-mitalin Varsinais-Suomen hyväksi tieteen, taiteen tai muun kulttuurityön alalla ansiokkaasti toimineelle henkilölle tai yhteisölle. Nyt jaettu mitali on järjestyksessään 99.