Viemäriurakka paljasti huonosti tehdyt kadut Somerolla – sadevesiviemäröinnin yhteydessä joudutaan vahvistamaan asuntoalueiden katuja

0
Lamminniemen asuntoalueen sivukatujen perustuksia vahvistettiin samalla, kun alueelle tehtiin hulevesiviemäri. Muun muassa Mäyrätie kaipasi perusparannusta ennen uuden pinnan saamista. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Someron kaupunki jatkaa mittavaa viemäröintiurakkaa, jossa sadevedet erotetaan jätevesistä.

Yleinen kustannustason nousu näkyy myös sadevesiviemäröinnin kustannusten kasvuna. Lamminniemen asuntoalueen viemäröintiin tarvitaan tänä vuonna 95 000 euroa lisää rahaa. Someron tekninen johtaja Mika Mäkelä kertoo, että osa lisärahan tarpeesta selittyy ylimääräisellä teiden rakentamisella.

– Hulevesiurakassa jouduttiin vahvistamaan Lamminniemen alueen katujen rakennekerroksia suunniteltua enemmän. Sivukatuja ei oltu aikoinaan perustettu kunnolla, joten niiden pohjakerroksia vahvistettiin viemäröinnin yhteydessä, Mäkelä huomauttaa.

Aiempaa paremmat pohjakerrokset tehtiin alueen kuudelle sivukadulle.

Myös tänä vuonna alkaviin Antintien ja sen lähialueen katuihin tarvitaan aiempaa arvioitua enemmän rahaa. Antintien, Evertintien, Hairontien, Tuomontien, Ainontien ja Laurintien alueen hulevesiviemäreihin on varattu tälle ja ensi vuodelle rahaa 825 000 euroa.

Halvin saatu tarjous ylittää määrärahat noin 267 000 eurolla. Lisäksi ennalta suunnittelemattomiin lisätöihin tarvitaan 98 000 euroa.

– Myös Antintien alueella pitää vahvistaa aiemmin huonosti perustettujen katujen pohjia, Mäkelä toteaa.

Tekninen lautalunta esittää Antintien alueen hulevesiviemäröintiin 678 000 euron lisämäärärahaa tälle vuodelle. Runsaat 300 000 euroa lisäpotista on ensi vuodesta tähän vuoteen siirtyviä määrärahoja.

Kaikki maarakennustyöt tehdään Antintien alueella tämän vuoden aikana. Asfaltoinnin ja viimeistelytöiden aika on ensi vuonna.

Kaupunki on tehnyt aiemmin hulevesiviemärit Turuntien ja Kaislarannan alueelle.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments