Kanadassa yli 16 000 ihmistä määrätty evakuoitavaksi maastopalojen vuoksi

0

Yli 16 000 ihmistä on määrätty evakuoitavaksi kodeistaan Kanadan itäisessä Nova Scotian provinssissa, kertoivat paikallisviranomaiset maanantaina paikallista aikaa.

Kanadassa riehuu parhaillaan satoja maastopaloja ja yksi niistä uhkaa Nova Scotiassa sijaitsevaa 430 000 asukkaan Halifaxin kaupunkia. Palo riehuu hallitsemattomana Halifaxin luoteispuolella. Tv-kuvissa on näkynyt suuria savupilviä ja lukuisia palaneita taloja sekä ajoneuvoja. Viranomaisten mukaan kukaan ei ole kuitenkaan loukkaantunut tai kuollut paloissa.

Maanantaina Halifaxissa muuttui tuulen suunta ja se muutti myös maastopalojen leviämissuuntaa poispäin kaupungista.

Viranomaisten mukaan Nova Scotian maastopalojen hillitsemiseksi tarvittaisiin vesisateita, mutta niitä ei ole luvassa tälle viikolle.

Maanantaina Kanadan 13 provinssista ja territoriosta kahdeksassa riehui maastopaloja. Viime vuosina erityisesti Kanadan länsiosa on kärsinyt toistuvista äärimmäisistä sääilmiöistä. Niiden voimakkuus ja esiintymistiheys on kasvanut ilmastonmuutoksen seurauksena.