Kävikö pallo SalPan maalissa ennen Tatu Österlundin kauhaisua?  – ”Oltiin jotenkin unessa siinä toisen puoliajan alussa”

0
Urheilupuiston katsomokapasiteettia on lisätty siirtämällä tekonurmen putkikatsomoita juoksuradalle.

SalPan ottelun ainoa selvästi heikompi vaihe osui toisen puoliajan ensimmäiseen 14 minuuttiin 1–0-johtoasemassa. SalPan näkökulmasta vaikeat hetket johtivat JJK:n neljään kulmapotkuun ja neljään laukaukseen.

Tauon jälkeiseen varttiin mahtuivat vaiheet, joissa JJK:n pelaajat pyysivät ensin erotuomarilta rangaistuspotkua ja pian perään maalin hyväksymistä. SalPan maalivahti Tatu Österlund kauhoi pallon pois maaliviivan tuntumasta. Ottelua kyseisen kohdan läheisyydessä seuranneiden silminnäkijöiden mukaan pallo ei olisi ylittänyt kokonaan maaliviivaa.

Samoihin aikoihin Walid Abdelali laukoi pallon vähintäänkin varman päälle kohti Urheilupuiston kahviotilaa.

– Oltiin jotenkin unessa siinä toisen puoliajan alussa, SalPan Aleksi Jännes päivitteli.

– Kuten varmaan katsomoon kuului, niin siinä piti vähän huutaakin pelaajille, että löytyisi ryhtiä. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä oli ehkä ehyin 90-minuuttinen meiltä tällä kaudella, mainitsi SalPan päävalmentaja Tero Suonperä.

Elmo Heinonen joutui jättämään kentän jo parinkymmenen minuutin jälkeen.

Jalkapallon yllätyksellisyyttä kuvaa se, että kolmisen minuuttia vaikeuksien jälkeen peli oli käytännössä ratkennut tilanteessa 3–0. Albijon Muzacin tekemä 2–0-maali oli tietysti ratkaiseva SalPan pelaamisen kannalta mutta takuuvarmasti tärkeä myös miehelle itselleen. Viimeistelystä oli sarjakauden alussa vastannut osin toppari Michael John, joka seurasi lievän loukkaantumisen myötä lauantain pelin katsomosta.

Loukkaantumisen takia kentän jo alussa jättämään joutunut Elmo Heinonen on ajautunut viime kauden maalisumasta tämän kauden maalittomuuteen. Kakkosessa 18 osumaa viimeistellyt tehotykki on pelannut tämän kauden Ykkösessä ja Ykköscupissa maaleitta kaikki yli 500 minuuttiaan.

SalPan Jäde tietää poikkeuksellisen hyvin Pyden potkutekniikan – ”Tuli vahva intuitio, että tuo kaveri pitää päästää irti”