Koulu alkaa jatkossakin kahdeksalta – Salon nuorisovaltuuston teettämä kouluaamukysely ei toistaiseksi tuonut toivottua lopputulosta

0

Salon nuorisovaltuusto teetti aiemmin keväällä kouluaamukyselyn, johon tuli satoja vastauksia. Kyselyssä kartoitettiin, onko kahdeksalta alkava koulu liian varhainen. Nuorisovaltuuston kokouksessa päätettiin viime torstaina tehdä tulleista vastauksista julkaistava kooste. Toistaiseksi asia ei etene jatkotoimenpiteisiin.

– Nuorisovaltuustona emme voi viedä asiaa eteenpäin. Tahdomme kuitenkin välittää tietoa kyselyn tuloksista, ja siksi julkaisemme koosteen siitä lähiviikkoina, kertoo Salon nuorisovaltuuston puheenjohtaja Mikael Kalintiv.

Jatkotoimenpiteisiin ei Kalintivin mukaan ryhdytty, sillä Salon kaupungin kuljetuskalusto ei riitä kouluaamun myöhäistämiseen.

– Olisi vaatinut kaupungilta paljon investointeja, jos kaikki olisivatkin tulleet yhdeksäksi kouluun. Opiskelijoita olisi voinut porrastaa kello kymmenenkin aloitusaikaan, mutta silloin koulupäivät venyisivät kohtuuttoman pitkälle.

Nuorisovaltuustossa uskotaan, että kyselystä saatu data jää elämään.

– Toivottavasti asiaan pystyttäisiin kenties myöhemmin vaikuttamaan. Tärkeintä on kuitenkin kertoa nyt nuorten omasta mielipiteestä.

Kyselyyn vastasivat Salon lukiolaiset sekä ylä- ja alakoululaiset.