Kuusjoelta juostiin Suomi palkinnoille – Berliinissä pidetyssä palomieskilpailussa oli kivuttava 39 kerrosta savusukellusvarusteissa

0
Anni Liimatainen (vas.) ja Helinä Martti starttaamassa matkaan. Kuva: Mika Venho

Kuusjoen VPK:n Helinä Martti ja kaarinalaisen Rantakulman VPK:n Anni Liimatainen toivat viime viikonloppuna Suomeen hopeasijan Berliinissä pidetyissä palomieskilpailuissa. Berlin Firefighter Stairrun -kilpailussa tehtävänä on juosta 39-kerroksisen rakennuksen huipulle savusukellusvarusteet päällä.

Helinä Martti ja Anni Liimatainen saavuttivat naisten sarjassa toisen sijan ajalla 10 minuuttia 19,5 sekuntia. Eroa naisten sarjan voittajaan oli 43,4 sekuntia. Koko kilpailun paras suoritusaika meni Puolaan, ja se saavutettiin nuorten sarjassa: 6 minuuttia ja 1,6 sekuntia.

Suomi osallistui kisaan nyt neljättä kertaa. Martin ja Liimataisen sijoitus vei Suomen ensimmäistä kertaa palkinnoille.

– Meillä oli jo etukäteen vahva usko heihin, eivätkä he tuottaneet pettymystä, kiittää Kuusjoen VPK:n päällikkö Mika Venho.

Tämän rakennuksen huipulle Anni Liimatainen (vas.) ja Helinä Martti voitokkaasti juoksivat. Kuva: Mika Venho

11. kerran järjestettyyn Berlin Firefighter Stairrun -kilpailuun osallistui yli 400 kilpailuparia lukuisista eri maista.

– Suurin osa kilpailijoista tuli Saksasta, mutta mukana oli osanottajia myös esimerkiksi Tanskasta, Puolasta, Sveitsistä, Itävallasta ja Italiasta, aina Yhdysvalloista saakka, Venho kertoo.

Suomesta oli mukana viisi kilpailuparia, joissa oli osanottajia Kuusjoen, Rantakulman, Vihtijärven, Maarian ja Kaarinan VPK:ista.

Kuusjoen VPK osallistui kisaan ensimmäistä kertaa vuonna 2019, ja nyt se oli mukana jo kolmatta kertaa. Helinä Martin lisäksi sieltä olivat kisaamassa Mika Venho ja Jesse Venho, jotka osallistuivat nuorempien ikämiesten sarjaan, missä kilpailuparin yhteisikä on 80–100 vuotta. He pääsivät tuloksellaan kisan keskikastiin.

Berlin Firefighter Stairrun -kilpailussa osallistujat juoksevat ensin noin 100 metrin matkan ja sen jälkeen portaita pitkin Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz Hotelin 39. kerrokseen eli noin 110 metrin korkeuteen. Päällään heillä on palomiehen täysi varustus ja savusukelluslaitteisto, jotka painavat yhteensä noin 20 kiloa.

 

Suomesta oli mukana yhteensä 10 kilpailijaa: ylärivissä Tuukka Hurme (vas.), Eetu Inki, Lauri Mustajoki, Ville Virtanen, Mika Nilsson, Harri Hampori ja Helinä Martti, alarivissä Jesse Venho (vas.), Mika Venho ja Anni Liimatainen. Kuva: Heli Haavisto