Metka Kööri kuoroilee ja sooloilee Somerolla 7. toukokuuta

0
Metka Kööri kuvattuna syksyllä 2022 Someron Wanhalla seurakuntatalolla. Edessä keskellä kuoronjohtaja Olli Salomäenpää. Kuva: SSS-arkisto/Mikko Kiviluoto

Metka Kööri -kuoro esiintyy Metkoja Sooloja -konsertissa Someron seurakuntakeskuksessa sunnuntaina 7. toukokuuta.

Konsertti on koottu poikkeuksellisesti sekä kuorosovituksista että kuorolaisten esittämistä soolokappaleista. Kuoron tiedotteessa kerrotaan, että jokainen solistiksi uskaltautunut on saanut valita itse oman esityskappaleensa. Valintoihin ovat vaikuttaneet esimerkiksi laulajan ääniala, lempiartistin tuotanto ja kappaleen tunnelma.

Konsertissa kuultavista kuorosovituksista osa on upouusia, kuoron johtajan Olli Salomäenpään Metka Köörille varta vasten tekemiä versioita. Kuorolaisia ovat kevään mittaan kouluttaneet myös Tampereen yliopiston lehtori Niina Alitalo sekä Metka Köörin entinen johtaja Annika Kuntsi.

Metkoja Sooloja -konsertin johtaa Olli Salomäenpää, ja sen säestyksestä vastaavat salolaiset Tuomas Virtanen (harmonikka) sekä Antti Vainio (kitara).

Metka Köörin Metkoja Sooloja -konsertti Someron seurakuntakeskuksessa 7. toukokuuta kello 16.