Mielipide: Elän vieläkin – ja kiitos siitä kuuluu Varhalle

0
Kirjoittaja kertoo, miten rintakipu paljastui sydänoireiksi ja miten hoito Turussa ja Salossa sujui hienosti. Kuva: TS-arkisto/Riitta Salmi

Varsinais-suomalainen Varha toimii ainakin terveydenhuollon osalta viiveettä ja korkeatasoisella laadulla – jos ei huomioida Varhan laskutusta, joka toimii jopa kolmen kuukauden viiveellä.

Menin lauantaina 13.5. aamukahdeksalta Salon sairaalan akuuttiin, kun rintaani poltti jo vähäinen postilaatikolle kävely. Oireet olivat tutut jo vuodelta 2017, jolloin sepelvaltimoni pallolaajennettiin Turussa Tyksin gardiologian osastolla.

Sydänfilmi otettiin ja sen sanoma oli selvääkin selvempi. Seuraavaksi minut lähetettiin ambulanssilla Turkuun, jossa iltapäivällä yhdeltä kardiologian lääkäri tiimeineen ”stenttasi” sepelvaltimoni. Elämä voitti jo toisen kerran varman äkkikuoleman sijaan!

Turusta minut palautettiin samalla ambulanssilla takaisin Salon sairaalaan tunnin kestäneen ”pumpun putkiremontin” jälkeen.

Minut sijoitettiin sisätautiosasto neloselle seurantaan. jossa aivan Hoito ruokineen päivineen oli mahtavaa, mistä haluan tällä tavalla kiitokseni osoittaa kaikille heille, joille kiitos kuuluu. Teidän työpanoksenne takia minä elän edelleenkin!

Raimo Rönkkö

Muurla