Mielipide: Uimahalli tarvitsee reilumman hinnaston

0
Kirjoittaja vaatii nuorisovaltuuston uimahallialoitteen ripeää käsitteylä. Kuva: SSS/Tommi Loimovuori

Salon kaupungin vapaa-ajan lautakunta käsittelee torstain (25.5.) kokouksessaan Salon nuorisovaltuuston valtuustoaloitetta uimahallin opiskelijavuosikorttien hinnasta.

Nuorisovaltuuston valtuustoaloite näyttää kuitenkin joutuneen valmistelubyrokratian hampaisiin. Lautakunnalle ehdotetaan lähinnä valmistelutyön jatkamista.

Mielestäni nuorisovaltuuston aloite on äärimmäisen kannatettava. Hintoja tulisi laskea opiskelijoiden osalta välittömästi, eikä piiloutua koko hinnaston uudistamisprosessin taakse.

Liikkumattomuus on tunnetusti parhaillaan tikittävä yhteiskunnallinen aikapommi. Esimerkiksi UKK-instituutti on arvioinut, että Suomelle aiheutuu liikkumattomuudesta vuosittain noin 3,2 miljardin euron kustannukset.

Samalla kaupunki on strategiassaan linjannut panostavansa ennaltaehkäisevien ja matalan kynnyksen vapaa-ajan palveluiden tarjontaan sekä vapaa-ajan toimintojen hyvään saavutettavuuteen.

On syytä tarttua toimeen ja toteuttaa strategiapaperille kirjoitettuja tavoitteita.

Opiskelijat sekä nuoret on mielestäni syytä nähdä vihdoin Salossa panostamisen arvoisiksi. Nykyisen vuosikortin hinta (225 €) on monelle opiskelijalle liian korkea, eikä se kannusta käyttämään uimahallia.

Opiskelijamyönteisemmät hinnat tarjoaisivatkin aidon mahdollisuuden hyvinvoinnin ylläpitämiselle. Samalla hintojen alentaminen kannustaisi liikkumaan ja lisäisi parhaimmillaan uimahallin kävijämääriä.

Lautakunta käsittelee samassa kokouksessa eläkeläisten uinti-kuntosalikortin huojennuksia valtuustoaloitteen pohjalta. Itseäni ihmetyttää suuresti, miksei nuorisovaltuuston aloitteen kanssa toimittu samoin.

Uimahalli on yksi salolaisten suosituimmista liikuntapaikoista. Näen, että niin uimahallin kuin muidenkin liikuntapalveluiden tulee olla jatkossa kaikkien kaupunkilaisten ulottuvilla – myös opiskelijoiden.

Arttu Laaksonen

opiskelija,

vapaa-ajan lautakunnan jäsen (kesk.)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments