Moskovan lennokki-isku oli Ukrainan vastaus Venäjän iskuihin, sanoo Venäjä

3
Lennokkien tai niistä pudonneen romun raportoitiin osuneen kahteen kerrostaloon ja aiheuttaneen vähäistä vahinkoa. LEHTIKUVA/AFP
Lennokkien tai niistä pudonneen romun raportoitiin osuneen kahteen kerrostaloon ja aiheuttaneen vähäistä vahinkoa. LEHTIKUVA/AFP

Venäjän puolustusministeriön mukaan tiistaiaamuisessa lennokki-iskussa Moskovaan oli kyse Ukrainan ”terroristihyökkäyksestä”. Puolustusministeriö kertoo Venäjän ilmatorjunnan pudottaneen kaikki lennokit, joita oli kahdeksan.

Kremlin mukaan iskut olivat vastaus Venäjän iskuihin Ukrainaan.

– On päivänselvää, että nyt on kyse Kiovan vastatoimista erittäin tehokkaisiin iskuihin Ukrainan komentokeskuksiin, sanoi Kremlin edustaja Dmitri Peskov.

Peskovin mukaan Venäjän presidentille Vladimir Putinille ilmoitettiin iskuista reaaliajassa.

– Presidentin työpäivä alkoi hyvin aikaisin. Hän sai reaaliaikaisia tietoja puolustusministeriöltä, Moskovan pormestarilta, Moskovan aluekuvernööriltä ja hätätilaministeriöltä, Peskov luetteli.

Peskovin mukaan iskut eivät kuitenkaan ole johtaneet siihen, että Moskovan ja sen ympäristön asukkaat olisivat nyt uhattuina.

Ei kuolleita tai loukkaantuneita

Lennokit tai niistä pudonnut romu osuivat kahteen kerrostaloon ja aiheuttivat vähäistä vahinkoa. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti, kertoi Moskovan pormestari Sergei Sobjanin.

Sosiaalisessa mediassa julkaistuissa kuvissa näkyi muun muassa savuvanoja taivaalla ja rikkoutunut ikkuna. Lisäksi Telegram-viestipalvelussa on julkaistu videoita, joissa väitetään ilmatorjunnan pudottavan alas lennokkeja Moskovan alueella.

Videoiden tai kuvien aitoutta ei ole pystytty vahvistamaan.

Valtiollisen Tass-uutistoimiston mukaan joitakin katuja suljettiin lennokkihyökkäyksen jälkeen, mutta ne on jo avattu uudelleen. Vaurioituneiden kerrostalojen asukkaat evakuoitiin iskujen jälkeen, mutta he ovat jo päässeet palamaan takaisin.

Moskovan lentokentät ovat uutistoimiston mukaan toimineet koko ajan normaalisti.

Kremliin tehtiin kuluvan kuun alussa drone-hyökkäys, josta Venäjä syytti Ukrainaa. Ukrainan mukaan Venäjä lavasti iskun itse.

Kiovassa jo kolmas iskuyö

Venäjä puolestaan hyökkäsi Kiovaan ja sen ympäristöön ilmasta jo kolmantena yönä peräkkäin. Ukrainan ilmavoimien mukaan kaupunkiin lähetettiin tiistain vastaisena yönä 31 lennokkia, joista 29 pudotettiin.

Viranomaisten mukaan yksi ihminen kuoli ja 13 haavoittui iskuissa. Lisäksi useat rakennukset kärsivät pahoja vaurioita, kertoi yleisradioyhtiö BBC.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Slava Ukraini
3 kuukautta sitten

’Kremlin mukaan iskut olivat vastaus Venäjän iskuihin Ukrainaan.’ Juuri näin. Alkavat jo tajuta kovakalloisimmatkin siellä Kremlin nurkilla, että jossain vaiheessa saavat ns. maistaa omaa lääkettään.

Keijo K
3 kuukautta sitten
Reply to  Slava Ukraini

”Maistaa omaa lääkettään”, jonka mita todennäköisimmin vielä omat sodanvastustajat tarjoilevat.

MDI
3 kuukautta sitten

Kremlin mukaan Venäjä ampui kaikki dronet alas, mikähän siellä sitten räjähti ja rikkoi ikkunan? Uskoisin, että Ukrainalla on jotain muita kohteita kuin venäläistavisten asuintalot ja kyky osuakin parempi kuin venäläisroiskiminen siviilikohteisiin, tästähän meillä on kokemusta niin -39 kuin -41 vuosinakin.