MT: Suomalaiset eivät usko Orpon hallituksen saavan valtion velkaantumista taittumaan

0
Kokoomusta kannattavista vastaajista 64 prosenttia uskoi siihen, että Petteri Orpon (kok.) johdolla muodostettava hallitus saa velkaantumisen taittumaan. Kaikista vastanneista vain 30 prosenttia uskoo samaan. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Kokoomusta kannattavista vastaajista 64 prosenttia uskoi siihen, että Petteri Orpon (kok.) johdolla muodostettava hallitus saa velkaantumisen taittumaan. Kaikista vastanneista vain 30 prosenttia uskoo samaan. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Vain 30 prosenttia suomalaisista uskoo, että Petteri Orpon (kok.) johdolla muodostettava hallitus saa valtion velkaantumisen taittumaan. Maaseudun Tulevaisuuden teettämässä kyselyssä puolet vastanneista arveli, ettei kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien hallitus tähän tavoitteeseen yllä.

Vajaa viidennes eli 18 prosenttia vastaajista oli epätietoisia.

Äänestäjäryhmistä kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajat olivat luottavaisimpia. Kokoomuslaisista 64 prosenttia uskoi velkaantumisen talttumiseen, perussuomalaisista 58 prosenttia.

Kyselyn toteutti TNS Kantar Agri 19.–24. toukokuuta ja siihen vastasi reilu tuhat ihmistä. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.