Oikoradan ratasuunnitelmia esitellään yleisölle Salossa ensi tiistaina

1
Helsingin ja Turun välisen uuden junayhteyden ratasuunnitelmat alkavat valmistua. Kuva: SSS-arkisto

Helsingin ja Turun välisen uuden junayhteyden suunnittelu on valmistumassa.

Turun Tunnin Juna Oy järjestää toukokuussa alueen maanomistajille ja asukkaille suunnattuja yleisötilaisuuksia, joissa esitellään Espoon ja Salon välisiä ratasuunnitelmia. Salossa yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 9. toukokuuta Salon lukion auditoriossa. Tapahtuma alkaa klo 16.30 kahvitarjoilulla, ja varsinainen tilaisuus on klo 17–19.

Turun Tunnin Juna Oy:n tiedotteen mukaan tilaisuudessa esitellään keskeisimmät suunnitteluratkaisut, uuden radan edellyttämät tie- ja katujärjestelyt, lunastettavaksi esitettävät maa-alueet sekä meluntorjunnan ratkaisut. Esitysten jälkeen on mahdollisuus tutustua karttoihin sekä jättää palautetta ja huomioita suunnitelmista.

Paikalla tilaisuuksissa on Turun Tunnin Juna Oy:n projektijohtaja sekä suunnitteluryhmän ja kuntien edustajia.

Suunnitteluratkaisuihin voi tutustua myös karttapalvelussa osoitteessa: tunninjuna.sitowise.com. Uusimmat suunnitelmat päivittyvät palveluun viimeistään päivää ennen yleisötilaisuutta. Suunnitelmista voi jättää palautetta ja kysymyksiä osoitteessa: tunninjuna.fi/anna-palautetta tai sähköpostilla osoitteeseen: info@tunninjuna.fi.

Junayhteyden rakentamisen mahdollistavat ratasuunnitelmat valmistuvat arviolta vuoden 2023 loppuun mennessä. Sen jälkeen ne tulevat virallisesti nähtäville ja niistä voi jättää muistutuksia.

Yleisötilaisuus oikoradan ratasuunnitelmista Salon lukion auditoriossa (Kaherinkatu 2) 9. toukokuuta klo 17–19.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K
4 kuukautta sitten

Miksi vielä järjestetään näitä tilaisuuksia, kyseessähän on jo tunninjunan saattohoitovaihe?.