Pahoinpitelijä iski julkisilla paikoilla Salossa – tapaukset sattuivat muutaman päivän sisällä

1
Huhtikuussa poliisi kertoi tutkivansa tapausta tapon yrityksenä, mutta nyt rikosnimike on muuttunut murhaksi. LEHTIKUVA / Timo Heikkala
Mies vapautettiin keskiviikkona, mutta hänet määrättiin matkustuskieltoon. LEHTIKUVA / Timo Heikkala

Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen useaan pahoinpitelyyn Salossa julkisilla paikoilla. Tapaukset ovat sattuneet muutaman päivän sisällä.

Poliisi sai maanantai-iltana hätäkeskukselta ilmoituksen, että Hämeenojankadulla Salossa oli tapahtunut pahoinpitely tuntemattoman tekijän toimesta. Tekijä oli lyönyt asianomistajaa esineellä, anastanut asianomistajan omaisuutta ja poistunut paikalta. Poliisi ei tuolloin tavoittanut tekijää.

Myöhemmin illalla poliisi sai taas tehtävän Hämeenojankadulle, jossa sama mies oli pahoinpidellyt toista asianomistajaa pyörän lukitusketjulla lyömällä. Poliisi löysi tuntomerkkeihin sopivan miehen ja hänet otettiin kiinni.

Asiaa tutkittaessa kävi ilmi, että saman miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn myös sunnuntaina Salossa sijaitsevassa ravintolassa sekä perjantaina Helsingissä sijaitsevassa ravintolassa. Miehellä on myös aiempaa väkivaltarikosepäilytaustaa.

Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella epäilty tekijä ja asianomistajat eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Asianomistajat saivat eri asteisia vammoja ja hakeutuivat lääkäriin, mutta kukaan heistä ei loukkaantunut vakavasti.

Mies vapautettiin keskiviikkona, mutta hänet määrättiin matkustuskieltoon.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
5 päivää sitten

Ja jatkaa pahoinpitelyjä.
On tämä mennyt kummaksi kun pitää vain ymmärtää.
Ja jos puolustaudut olet itse kovemmassa syytteessä kuin hyökkääjä.
Jos sivulliset tulevat apuun ja pitelevät hyökkääjää kiinni kunnes virkavalta saapuu ovat hekin syytteessä.
On se kummaa kun rikoksentekijä pitää ymmärtää, että hän on oikeastaan se uhri kun olet voinut käytökselläsi provosoida tekoon.