Poliisi paljasti lisätietoja mystisestä pakettiauton sumputuksesta: salolaismies uhkaili ja pakeni poliiseja

0
Punaisen pakettiauton sumputus tapahtui viime torstaina. Lukijan kuva.

Nelikymppisen salolaismiehen pakomatka päättyi liikennevaloihin Salon torin liepeillä, kun poliisit lopulta murtautuivat hänen autoonsa keskellä risteystä.

Sitä ennen poliisit olivat seuranneet miestä Meriniitystä saakka. Häntä epäillään muun muassa laittomasta uhkauksesta. Välikohtaus sattui torstai-iltapäivällä, mutta poliisi tiedotti tapauksen taustoista maanantaina.

Salon Seudun Sanomat uutisoi tapauksesta tuoreeltaan torstaina. Tuolloin silminnäkijä oli huomannut Raatihuoneenkadun ja Horninkadun risteyksessä kaksi poliisiautoa punaisen pakettiauton ympärillä. Silminnäkijä kuului myös kovan pamauksen. Poliisi ei kuitenkaan halunnut vielä kommentoida tapausta.

Pamaus johtui siitä, että poliisit joutuivat rikkomaan pakettiauton sivulasin. Heidän kohteenaan ollut mies ei suostunut avamaan auton ovea. Lopulta hän kuitenkin suostui kiinni otettavaksi tekemättä vastarintaa.

Tutkintaa johtavan rikoskomisario Jutta Storen mukaan miehen epäillään syyllistyneen ainakin laittomaan uhkaukseen, vahingontekoon ja niskoitteluun poliisia vastaan.

Koko tapahtumasarja sai alkunsa torstaina, kun poliisi sai ilmoituksen miehestä, joka oli uhkaillut ”julkista tehtävää hoitavaa tahoa”. Samassa yhteydessä mies oli vahingoittanut julkista omaisuutta.

Rikoskomisario Store ei kerro tapauksen yksityiskohtia vedoten uhkauksen uhrin yksityisyydensuojaan.

Poliisit etsivät pakettiautolla liikkunutta miestä kaupungilta. Hänet yhytettiin Salon Meriniitynkadulta. Mies ei kuitenkaan pysähtynyt poliisin käskystä vaan lähti pakoon. Takaa-ajo kulki Meriniitynkadulta Satamakadulle ja edelleen kohti Salon toria, kunnes torin viereisissä liikennevaloissa poliisiautot sumputtivat pakettiauton paikalleen.

Storen mukaan mies otettiin torstaina kiinni, kuulusteltiin ja päästettiin myöhemmin samana päivänä vapaaksi.

– On hän kuulusteluissa kertonut myös jonkinmoisen motiivin teoilleen, mutta asian luonteen vuoksi en voi sitäkään kommentoida tarkemmin, Store sanoo.

Lue lisää: Poliisiautot sumputtivat pakettiauton Salon keskustassa – silminnäkijä kuvasi operaation