RKP haluaa jatkaa keskusteluja maahanmuuttolinjauksista – Purra sulki aiemmin pois perussuomalaisten uudet joustot

1
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan puolueen eduskuntaryhmän kokouksessa koettiin, että neuvottelut maahanmuutosta jäivät puolitiehen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan puolueen eduskuntaryhmän kokouksessa koettiin, että neuvottelut maahanmuutosta jäivät puolitiehen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

RKP haluaa edelleen jatkaa keskusteluja hallitusneuvottelujen maahanmuuttoa koskevista linjauksista, kertoo puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Henrikssonin mukaan puolueen eduskuntaryhmän kokouksessa koettiin, että neuvottelut maahanmuutosta jäivät puolitiehen.

Henrikssonin mukaan RKP esittää pohjatekstiin muutamia muutoksia ja uskoo, että muutokset ovat myös muiden puolueiden hyväksyttävissä. Hän sanoi, että jos yhteistä tahtoa on, RKP ei pyydä mahdottomuuksia.

Hän korosti, että RKP ei missään vaiheessa ole kuitannut maahanmuuttoa koskevia linjauksia hyväksytyiksi ja totesi, että neuvottelut jäivät RKP:n mielestä puolitiehen.

– RKP on puolue, joka aina etsii ratkaisuja. Nytkin haluamme etsiä ratkaisuja, Henriksson sanoi.

Ilmastopolitiikkaa koskeva linjaus on Henrikssonin mukaan RKP:lle hyväksyttävissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi aiemmin puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä, että perussuomalaiset eivät enää voi joustaa tehdyistä kirjauksista.

Henriksson kertoi tiedotustilaisuudessaan, ettei ole ehtinyt vielä keskustella tilanteesta Purran kanssa. RKP:n eduskuntaryhmän kokous venähti yli neljän tunnin mittaiseksi. Henki oli Henrikssonin mukaan ”rakentava mutta vakava”.

Hallituksen muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ei tuoreeltaan kommentoinut RKP:n päätöstä. Orpon esikunnasta kerrottiin kuitenkin, että seuraavaksi hallitusneuvotteluissa mukana olevien puolueiden puheenjohtajat kokoontuvat Säätytalolla.

Neuvottelulähteiden mukaan maahanmuuttolinjauksista ei enää keskustella asiaa käsitelleessä ryhmässä, vaan asia siirretään puheenjohtajien käsittelyyn.

Nina Törnudd, Simu Perälä, Viivi Salminen

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo.k
3 kuukautta sitten

RKP Voi aivan vapaasti keskustella maahanmuutosta ihan vaan keskenään.