RKP:n puheenjohtaja Henriksson on kutsunut eduskuntaryhmän koolle huomiseksi

0
Anna-Maja Henriksson ei avaa neuvotteluiden tilannetta vielä sen kummemmin, mutta kuvailee, että vaikeita asioita on pöydällä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Anna-Maja Henriksson ei avaa neuvotteluiden tilannetta vielä sen kummemmin, mutta kuvailee, että vaikeita asioita on pöydällä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

RKP:n eduskuntaryhmä on huomenna koolla ja katsoo läpi hallitusneuvottelutilannetta. Asiasta kertoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson Säätytalolla toimittajille.

Hän ei avaa neuvotteluiden tilannetta vielä sen kummemmin. Henriksson sanoi Säätytalolla, että tilanne ei ole helppo, mutta neuvottelut jatkuvat.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ilmoitti tänään aamupäivällä, että jos neuvotteluissa ei tule tänään riittäviä tuloksia, hallitusneuvottelut katkeavat.

Tällä viikolla Säätytalolla on ratkottu perussuomalaisten vaatimuksesta maahanmuuttoon ja ilmastopolitiikkaan liittyviä kysymyksiä, sillä niistä puolueilla on eniten erimielisyyksiä. Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) kertoi eilen, että ryhmille on annettu lisäaikaa tälle päivälle yhteisten linjojen löytämiseen. Erityisesti maahanmuuttoryhmän neuvottelijat ovat kokeneet tarvitsevansa lisää neuvotteluaikaa.

Purra ei osannut vielä aamupäivällä sanoa, syntyykö tänään tulosta.

– Fifty-sixty, hän totesi.

STT:lle kuvaillaan, että RKP:ta on hiertänyt se, että perussuomalaiset yrittää päättää siitä, missä aikataulussa hallitusneuvotteluita käydään.

Viivi Salminen

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments