Salon seurakunta ja myyntiaikeet

2

Jos Salon seurakunta alkaa myymään tosissaan kiinteistöjä, entisten kuntien seurakuntatalot ovat tulevaisuudessa asuntojobbarien haaskaa. Mahtaakohan korvaavia tiloja löytyä, kun maaseudun keskustaajamat muutenkin autioituvat?

Listalla on 17 kohdetta, jotka tulevaisuudessa ovat myyntilistalla. Nyt olisi seurakunnan aika laittaa omia tiloja vuokralle myös muille käyttäjille. Ei se risti katolla haittaa. Muistotilaisuuksien paikat harvenevat ja vessat puuttuvat jostain alueelta.

On jo uhattu kirkosta eroamisella, jos seurakuntataloja myydään ja näin tulee käymään.

Toivottavasti saadaan paljon lisäaikaa, että talot ovat seurakunnan omistuksessa.

Hieno talo saatiin Saloon, vaikka diakonia ei mahtunutkaan uuteen hulppeaan majaan.

Ymmärrän kyllä, että jostain on säästettävä, mutta miten rakennuksia on ennen pystytty pitämään hoidossa? Oliko sittenkin uusi Salon seurakuntatalo syynä myyntihommiin?

Toivon jaksamista pikkukuntien ahkerille seurakunnan hyväntekeväisyysihmisille. Lyödään jarrua myyntihommiin niin paljon kuin jaksetaan.

Simo Vesa

Salo

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Eriävä mielipide
17 päivää sitten

Vanhoilla seurakuntataloilla ei tee tiliä sen paremmin seurakunta kuin asuntojobbarit. Seurakuntatalot sijaitsevat tavallisesti kirkolliseen käyttöön kaavoitetulla maalla, jossa talon käyttötarkoituksen muutos muuhun kuin seurakunnan käyttöön edellyttää kaavamuutosta. Kun tilat vielä ovat vanhoja, kalliita lämmittää, sijaitsevat laskevien asukaslukujen alueilla ja ovat hankalasti asunnoiksi muutettavia, eikä kuntakaan hevillä kustanna kaavamuutosta, on seurakuntatalojen liiketaloudellinen hyödyntäminen jotakuinkin mahdotonta. Vastuullista kiinteistönhallintaa olisi seurakunnan itse purkaa ne rakennukset, joita se ei pudonneiden käyttöasteiden vuoksi enää tarvitse.

Lasse Reunanen / Salo
17 päivää sitten

Sikäli kuin itse olen ymmärtänyt niin seurakunnat perustuu kristillisiin arvoihin, jotka siis sen Jeesuksen Raamatun sanontojen soveltamista sekä edeltävää Vanhaa testamenttia. Ei se liiketaloudellinen hyödyntäminen niinkään tai ehdottamaasi kiinteistönhallintaa rakennusten käyttämättömyyteen. Seurakunnissa yhteisöllisyys toiminnoissa vähentynyt kun yhteisöverot poistettiin ja jäsenverotus korostanut yksilöllisyyttä.