Suurseura PSG nappasi Ranskan liigan mestaruuden jo 11. kerran

0
Argentiinalainen tähtipelaaja Lionel Messi vei PSG:n johtoon 59. peliminuutilla Kylian Mbappen syötöstä. Osuma oli Messille jo 496. maali Euroopan viidessä pääliigassa. LEHTIKUVA/AFP
Argentiinalainen tähtipelaaja Lionel Messi vei PSG:n johtoon 59. peliminuutilla Kylian Mbappen syötöstä. Osuma oli Messille jo 496. maali Euroopan viidessä pääliigassa. LEHTIKUVA/AFP

Ranskalainen jalkapallon suurseura Paris Saint-Germain varmisti myöhään lauantaina Ranskan liigan mestaruuden pelattuaan vieraskentällä 1–1-tasapelin Strasbourgin kanssa.

Liigamestaruus oli PSG:lle jo 11. laatuaan, ja seuran mestaruussaldo on ennennäkemätön. Vuosi sitten pariisilaiset saavuttivat aiemman kymmenen mestaruuden ennätyksen, jonka oli asettanut Saint-Etienne vuonna 1981.

PSG on hallinnut Ranskan jalkapallokenttiä jo noin vuosikymmenen. Edellisten 11 kauden aikana seura on vienyt voiton yhteensä yhdeksän kertaa.

Argentiinalainen tähtipelaaja Lionel Messi vei pariisilaisseuran johtoon 59. peliminuutilla Kylian Mbappen syötöstä. Osuma ei siivittänyt vieraita voittoon saakka, vaan Strasbourgin Kevin Gameiro tasoitti tilanteen, kun ottelua oli takana vajaat 80 minuuttia.

Tasapeli oli kuitenkin riittävä PSG:lle ja mieluisa myös Strasbourgille, joka sai varmistettua jatkonsa liigassa.

Messi takoi maaliennätyksen

PSG:n 1–0-osuma oli Messille jo 496. maali Euroopan viidessä pääliigassa, kertovat uutistoimisto TT ja Britannian yleisradioyhtiö BBC. Saldo on kovempi kuin kenelläkään muulla pelaajalla.

Lauantaisella maalillaan Messi ohitti Cristiano Ronaldon, jonka oma ennätys viidessä suursarjassa on 495.

Maali oli Messin 32. PSG:n riveissä ja voi hyvinkin jäädä hänen viimeisekseen pariisilaisseurassa, sillä hänen odotetaan lähtevän joukkueesta tänä kesänä.

Messin on muun muassa huhuttu siirtyvän FC Barcelonaan, Yhdysvaltojen MLS-liigaan tai Saudi-Arabian jalkapalloliigaan. Ronaldo aloitti pelinsä Saudi-Arabian liigassa tammikuussa.