Verstappen hallitsi katuradan metkut ja ajoi voittoon Monacossa

0
Voitto oli Max Verstappenille (etualalla) kauden neljäs. LEHTIKUVA/AFP
Voitto oli Max Verstappenille (etualalla) kauden neljäs. LEHTIKUVA/AFP

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen voitti sunnuntaina Monacon katuradalla ajetun formula ykkösten MM-sarjan kilpailun. Voitto oli Verstappenille kauden neljäs ja vankisti hollantilaisen asemia MM-sarjan kärjessä.

Kilpailun alkupuoli sujui poutasäässä, mutta sateen uhka muuttui todeksi puolivälin jälkeen. Sateen liukastuttamalla radalla tapahtui useita kolareita ja vesiliirron seurauksena ulosajoja. Paalupaikalta 78 kierroksen näytökseen startannut Verstappen kolhi ratamuureja muutama kierros ennen maalia, mutta auto selvisi pintanaarmuilla.

– Sade oli tulossa, ja olosuhteet pahenivat kierros kierrokselta. Oli melko vaikea ajaa, mutta onneksi sain oikaistua auton ajoissa, voittaja kommentoi kiperää tilannetta televisiohaastattelussa.

Aston Martinin espanjalaiskonkari Fernando Alonso ajoi toiseksi ja Alpinen Esteban Ocon kolmanneksi.

Alonso lähti kilpailuun Verstappenin rinnalta eturivistä, mutta kärsi rengasongelmista. Ensin hän epäili tiimiradiossa rengasrikkoa, joka johtui radalla olleesta romusta. Sitten väärä rengasvalinta sateen aikana hidasti vauhtia.

– Yllätyin, ettei turva-auto tullut radalle. Kilpailijat ajoivat rauhallisesti ja fiksusti, Alonso kiitteli kilpailijoiden asennetta vaikeissa olosuhteissa ajetussa kilpailussa.

– On helppoa jossitella jälkeenpäin. En tiedä, olisinko voinut taistella voitosta oikeilla renkailla. Tärkeintä oli saada arvokkaat pisteet ja päästä palkintokorokkeelle. Kilpailu oli todella vaikea.

Romurallia

Alonson pyörien alle joutuneet romut olivat peräisin Carlos Sainzin Ferrarista, jonka etusiiven päätylevy hajosi jo kilpailun alussa. Myöhemmin Sainz liukui seinään liukkaalla radalla. Monella muullakin kuljettajalla jarrutukset menivät pitkäksi ja vesiliirrot vaivasivat. Pahoja kolareita ei tapahtunut. Monacon rata on hidas, ja vesisade piti vauhdit erityisen maltillisina.

Sainz ja tallitoveri Charles Leclerc kisasivat tiukasti sijoista kolme ja neljä, mutta Sainzin ulosajo ja sen jälkeen Ferrarin varikkopysähdykset toivat Oconille sekä Mercedeksen Lewis Hamiltonille ja George Russellille mahdollisuuden päästä Ferrarien ohi. Leclerc oli kuudes ja Sainz lopulta kahdeksas, kun Alpinen Pierre Gaslykin ohitti toisen polven espanjalaisen ratinkääntäjän.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas kuroi 11:nneksi ja sivusi kauden toiseksi parasta sijoitustaan. Hän lähti kilpailuun 15. lähtöruudusta.

– Ei ollut helppo kisa. Ei tullut paljon keskeytyksiä eikä siten apuja muilta. Muutaman sijan sain kuitenkin noustua. Tällä radalla ja näissä olosuhteissa se oli hyvä, Bottas kertoi Suomen V Sportille.

– Paikoitellen oli todella liukasta, mutta pysyin kaiteiden välissä.

F1-sirkus jatkuu tulevana viikonloppuna Barcelonassa.

– Ajoittain vauhti oli parempaa kuin mitä viime aikoina on ollut, Bottas valoi uskoa tulevaan.

Petteri Ikonen