Wilma Murron ulkoratakausi alkoi synkästi – viimeinen sija ja huonoin tulos lähes kahteen vuoteen

0
Wilma Murto ei saanut hyppyä kulkemaan toukokuun alussa. (kuva: Lehtikuva/Anni Savolainen)

Wilma Murron kilpailu jäi lyhyeksi Timanttiliigan kauden avauskilpailussa Qatarin Dohassa. Salon Vilppaan seiväshyppääjä jäi viimeiseksi tuloksella 430.

Kaikki neljä 430:stä aloittanutta kilpailijaa pudottivat riman ensimmäisellä yrityksellään ja ylittivät sen toisellaan, Murto suhteellisen selkeällä marginaalilla.

445 aiheutti Murrolle kilpailijajoukon suurimmat haasteet. Kaikki muut kahdeksan hyppääjää selvittivät kyseisen korkeuden viimeistään toisella yrityksellään. Suomalaiselle tuli kuitenkin kolmas rasti tilastosarakkeeseen, eli loppusijoitukseksi jäi yhdeksäs.

Murto jäi tulokseen 430 tai sitä heikompaan kesällä 2019. Ulkoratakaudella 2021 tuli kaksi kisaa ilman tulosta, mutta viime vuosi huipentui Euroopan mestaruuteen, jollainen napsahti myös maaliskuussa hallissa. 430 on siis Murron huonoin kilpailutulos sitten syyskuun 2021.

Iso-Britannian Holly Bradshawn’n käyttämä seiväs katkesi viime heinäkuussa MM-kisan karsinnassa. Sen jälkeen ei 31-vuotias Bradshaw ole kilpaillut, eikä häntä nähty Dohassakaan tositoimissa ilmoittautumisesta huolimatta.