Kohuttu Audi-joukkio kauppasi Salossa mopon osien sijasta sähkötupakkaa – poliisi toivoo rikosten uhreja ottamaan yhteyttä

0
Poliisi on selvittänyt salolaisen mopopojan ryöstön Salon rautatieasemalla huhtikuussa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen.

Ryöstetyksi Salon rautatieasemalla päätynyt mopopoika ei ollutkaan ostamassa hämäräkauppiailta mopon osia vaan sähkötupakkaa. Salon poliisi epäilee, että tummalla Audilla liikkunut joukkio on voinut houkutella samalla tavalla ansaan enemmänkin salolaisteinejä.

– Sähkötupakan hallussapito ei ole sallittua alle 18-vuotiaille, ja ehkä senkin pelossa ei ole haluttu tehdä ilmoitusta poliisille, rikoskomisario Jutta Store Salon poliisista sanoo.

Salossa kohistiin huhtikuussa, kun Audi-porukan kerrottiin vieneen rahat kahdelta mopopojalta Salon rautatieaseman ja Halikon Prisman pysäköintialueilla. Poliisilla oli tieto, että uhriksi päätyneet mopopojat olivat sopineet netissä kaupat mopon osista. Tässä uskossa olivat myös poikien vanhemmat.

Salon Seudun Sanomat haastatteli tuolloin 15-vuotiaan pojan isää, joka kertoi, että hänen poikansa oli ollut aikeissa ostaa mopoonsa usd-keulan. Hinnaksi oli sovittu 140 euroa.

Sittemmin selvisi, että salolaispoika ja halikkolaispoika olivat sopineet tapaamisen tuntemattomien myyjien kanssa sähkötupakasta.

Keskiviikkona poliisi kertoi, että ryöstöstä Salossa ja varkaudesta Halikossa epäillään kolmea turkulaista nuorta. Vanhin epäillyistä on poliisin mukaan parikymppinen ja kaksi muuta ovat vielä alaikäisiä. Kaikilla on entisyyttä rikoksentekijöinä.

– Omaisuus- ja väkivaltarikoksia, Store toteaa.

Poliisi kertoo ottaneensa kaksi epäiltyä kiinni kaksi viikkoa tapahtumien jälkeen. He ovat poliisin mukaan pääpiirteissään myöntäneet joko osallistuneensa tekoon tai olleensa ainakin paikalla tekohetkellä. Kolmas epäilty on vielä tavoittamatta.

Epäillyt odottavat syyteharkintaa vapaana. Tiedotteessaan poliisi kiittää saamistaan yleisövihjeistä.

– Saimme erilaisia vinkkejä eri puolilta, ja niillä oli merkitystä, Store toteaa.

Ryöstetyksi tulleen salolaispojan isä kertoi saaneensa ryöstöstä lukuisia vihjeitä, kun hän oli kertonut poikansa kohtalosta Facebookissa.

Poliisi toivoo, että muut Audi-joukkion ansaan houkuttelemat nuoret ottaisivat vielä yhteyttä, jotta mahdolliset varkaudet tai ryöstöt eivät jäisi pimentoon.