Katso kuvat: Diandra veti iltatorille kymmentuhatpäisen yleisön

3
Salon iltatorilla oli Diandran konsertissa tungos, mutta liian ahdasta ei ollut.

– Emme me kyllä mitään kuule, mutta tulimme kuuntelemaan silti! nauroivat 91- ja 92-vuotiaat Raili Turunen ja Mirja Poikkimäki torstaina Salon iltatorilla juuri ennen Diandra Floresin konsertin alkamista.

Heillä ei ollut isoja vaikeuksia kuulla toimittajan kysymyksiä, joten todennäköistä on, että konserttikaan ei mennyt heiltä kokonaan ohi.

– Ihmisiä tulimme katsomaan, ja tätä tyttöä, joka laulaa, perusteli Turunen sitä, mikä oli innostanut heidät lähtemään paikalle.

– Hänellä on niin miellyttävä ääni, eikä hän ole mikään diiva. Olen häntä telkkarista seurannut, mutta emme ole aiemmin kuulleet häntä konsertissa.

Päinvastaista ikäluokkaa edusti 20-vuotias Aada Pynninen, joka oli saanut Salon iltatorille seuraksi mukaan poikaystävänsä Tuomas Taskisen.

– Diandra on minun ja kaverini lapsuudenidoli, ja teimme hänestä esitelmiä musiikin tunneilla, Pynninen selitti.

Hän pääsi nyt ensimmäistä kertaa kuuntelemaan idoliaan livenä. Poikaystävä oli onnistunut kuulemaan Diandraa kerran aiemmin, sattumalta laivalla.

Kaikenikäisiä oli torstaina kuuntelemassa Diandraa: Turusen ja Poikkimäen ikäisiä, teinejä, ruuhkavuosia eläviä ja lapsia.

– Tämä oli selvästi koko perheen juttu. Ja hiton hyvä laulajahan hän on, miettii tapahtuman tuottaja Ville Virtanen.

Torstaisen iltatorin ja Diandran konsertin kokonaiskävijämäärä on melkoinen, arviolta 10 000 ihmistä. Osuutensa oli todennäköisesti kauniilla kesäsäällä.

– Toivottavasti pystymme tekemään teidän alkavasta viikonlopustanne vielä ihanamman! Diandra kommentoi yleisölle ennen ensimmäistä kappalettaan.

Hänellä itsellään oli juuri kesäloma loppunut.

Moni yleisöstä oli tullut paikalle nimenomaan Diandran vuoksi, mutta muitakin löytyi joukosta.

– Meidän piti googlata, kuka Diandra on, paljasti Yhdysvalloissa asuva Silva Laukkanen, joka oli tullut viettämään kesää Suomeen.

Hän päätyi salolaisen serkkunsa Sirje Garzan perheen kanssa iltatorille jäätelölle.

Kaarinalaiset Tuula ja Antti Lehtikankare olivat paikalla iltatorin tunnelman ja kojujen vuoksi.

– Olen Tuulan kanssa viisikymmentä vuotta ollut yhdessä, ja jollei tämä nainen löydä iltatorilta jotain ostettavaa, niin ei löydä kukaan! Siksi kävin äsken pankkiautomaatilla, kun täällä ei kortti käy, Antti heitti.

Siinä sivussa heistä oli ihan mukavaa kuunnella Diandraa.

Sen verran kova menestys Diandran konsertti oli, että nähdäänköhän häntä myöhemminkin Salon iltatorilla?

– Ei varmaan ensi vuonna, jotta ohjelmassa olisi vaihtelua. Yleisö kyllä tykkäsi, joten voisihan häntä myöhemmin kysyä, miettii tapahtuman tuottaja Ville Virtanen.

Virtanen itse odottaa eniten Salon iltatoriohjelmasta elokuun keikkaa, jolloin Happoradio tulee Saloon esiintymään.

Artikkelia muokattu 18.6. klo 20.45: Jaska Riuttaman kuvatekstin aikamuotoa korjattiin muotoon ”hän kertoi aiemmin seuranneensa myös muita artisteja, kuten Indicaa, Tiktakia ja PMMP:tä. ”
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Allan
3 kuukautta sitten

Torstaisen iltatorin ja Diandran konsertin kokonaiskävijämäärä on melkoinen, arviolta 10 000 ihmistä. Osuutensa oli todennäköisesti kauniilla kesäsäällä.”

Löytyykö ilmakuvia?

Onko kukaan kokeillut, että voiko tekoäly laskea kuvista ihmismäärät?

Siinä olisi tutkivaa journalismia kerrakseen.

Tavis torilta
3 kuukautta sitten
Reply to  Allan

Itse en 10 000 tuhanteen usko, laskutapa ei tunnu luotettavalta, mutta muutamia tuhansia kyllä. Diandra on esiintyjänä iloinen, positiivinen, ihanan lauluäänen omaava artisti, ja hän käyttää ääntään laulamiseen täysillä, ei kuitenkaan huutaen, kuten monet tekevät. Tänään perjantainakin oli Salossa kaikki kadunvierien parkit täynnä autoja puolen päivän aikaan. Onko Salo löydetty?

Allan
3 kuukautta sitten
Reply to  Tavis torilta

Onko Salo löydetty?”

Toivottavasti.