Estekautensa avannut Raitanen kaipaa vielä kisakovuutta – Neziri aitoi Bergenissä voittoon

0
Topi Raitanen Saksassa yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Topi Raitanen Saksassa yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Miesten 3 000 metrin estejuoksun hallitseva Euroopan mestari Topi Raitanen avasi estekautensa juoksemalla Norjan Bergenin kansainvälisessä kilpailussa toiseksi ajalla 8.24,77. Raitasen edelle ehti vain espanjalainen Victor Ruiz, jonka voittoaika oli 8.23,37.

Raitaselle kyseessä oli uran paras aika kauden ensimmäisessä 3 000 metrin estekisassa. Suomalaisjuoksija avasi kesäkautensa kaksi viikkoa sitten juoksemalla 1 500 metrillä ennätyksensä 3.38,47.

– Se oli ihan ok veto, napsu parempaan suuntaan, mutta ei se juoksu vielä valmista ole. Lopussa huomasin, ettei tullut sitä tuttua rytminvaihtoa, joka tulee sitten kisojen luoman kovuuden kautta, Raitanen kuvaili estekisaansa Urheiluliiton tiedotteessa.

Raitasella on edessään kaksi kovaa estekilpailua, sillä hän juoksee 9. kesäkuuta Pariisin Timanttiliigassa ja 13. kesäkuuta Paavo Nurmen kisoissa Turussa.

– Pariisissa juostaan alusta asti kovempaa. Täytyy yrittää pysyä porukassa ja ottaa tuosta ajasta ainakin viisi sekuntia pois, Raitanen sanoi.

Santtu Heikkinen kirjasi miesten 3 000 metrin sileällä uuden ennätyksensä 7.50,31, jolla hän ylsi 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Heikkisen edellä on vain SE:n 7.43,20 haltija Ari Paunonen.

Rinne ja Kangas hyvässä vireessä

Nooralotta Neziri aitoi Bergenissä kisavoiton naisten 100 metrin aitajuoksussa ja nappasi ykkössijallaan tärkeitä rankingpisteitä. Nezirin aika oli 13,17, kun viime viikolla matka taittui Jyväskylässä aikaan 13,04.

– Olen vasta maaliskuusta lähtien päässyt kunnolla juoksemaan, joten alkumatkalla ollaan. Tavoitteena on ehjä kilpailukausi ja sen pohjalta kohti ensi vuoden EM-kisoja ja olympialaisia, Neziri totesi.

Joonas Rinne juoksi miesten 800 metrillä kesän kotimaisen kärkiajan 1.47,99. Rinne oli kisassa viides. Hyvässä vireessä oli myös Aaron Kangas, joka ylsi miesten moukarissa neljänneksi kauden kotimaisella kärkituloksella 75,30. Heitto oli Kankaan pisin sitten kesän 2021.

Heta Tuuri ponnisti naisten korkeudessa toiseksi tuloksella 178, ja Suvi Koskinen oli naisten moukarissa neljäs tuloksella 68,51.

Paavali Pastila