Florida Panthersin Anton Lundellin luotto ei horju: ”Pitää jaksaa jauhaa”

0
Anton Lundell myönsi, että runkosarja ei ole ollut helppo henkilökohtaisestikaan. LEHTIKUVA/AFP
Anton Lundell myönsi, että runkosarja ei ole ollut helppo henkilökohtaisestikaan. LEHTIKUVA/AFP

Florida Panthers koki jääkiekon NHL:n Stanley Cupin loppuottelusarjan avauksessa 2–5-tyrmäystappion, mutta on kaikkea muuta kuin lyöty. Floridalaisjoukkueen suomalaissentteri Anton Lundell muistutti jo ykköspelin alla Las Vegasissa siitä, mitä menestyminen edellyttää.

– Pitää jaksaa jauhaa ja myös kohdata vaikeudet ne voittaen, Lundell kiteytti.

Miamilaissikermä on joukkueena ja yksilöinäkin selättänyt läpi kauden haasteita. Lundell myönsi, että runkosarja ei ole ollut helppo henkilökohtaisestikaan.

– On ollut lukuisia ylä- ja alamäkiä. Olen ottanut niistä opiksi. Tulin vahvemmaksi, ja mielestäni pudotuspelit ovat niistä hyvä esimerkki – pitää luottaa prosessiin, Lundell taustoittaa.

NHL:ssä ja Panthersissa toista kauttaan pelaava Lundell, 21, on aina himoinnut isoa vastuuta. Tulokassesongin 65 ottelua tuotti tehopisteet 18+26=44, tämän kauden 73 runkosarjapeliä kerrytti saldoksi 12+21=33.

– Olen aina halunnut runsaasti jääaikaa. Minun täytyy pystyä pelaamaan vahvasti myös puolustuspäässä, onnistua aloituksissa. Pitää kyetä vahvaan peliin kaikkialla kaukalossa.

Barkov ollut iso apu

Panthersin kapteeni Aleksander Barkov on kattavasti tukenut Lundellia. Alkuun hän jopa majoitti nuorukaisen luokseen.

– Hän on ollut alusta saakka minulle iso apu. Minulle Panthers oli ensimmäinen joukkue, jossa pelaan ulkomailla. Barkov auttoi minua niin jääkiekkoon liittyvissä asioissa kuin kaikessa muussakin. Hänhän on ollut täällä jo kymmenen vuotta, ja hän tuntee Floridassa kotikulmiemme (Fort Lauderdale) kaikki kadut ja kulmaukset, Lundell kiittelee.

Lundell taustoittaa, että hän ja Panthers ovat edenneet maltilla kohti isoa maalia – Stanley Cupin voittoa.

– Kauden mittaan on ollut pienempiä tavoitteita, ei ole ollut tarkoitus hypäten edetä nollasta sataan, Lundell kertaa.

Pian Lundell saa tuekseen kotijoukot, kun Panthers isännöi otteluja kolme ja neljä. Hän kertoo, että hänen vanhempansa, perheystävänsä ja kaverinsa tulevat katsomaan otteluita.

Vegasin otteluihin edullisimmat liput maksoivat runsaat 300 euroa ja kalleimmat useita tuhansia. Myös Panthersin peleihin on myynnissä edelleen pilettejä, hintaskaala on runsaasta 500 eurosta yli 9 000 euroon lippu.

Lenka Waterkotte, Tomi Siren