Halikon sairaalan lähtöhinta on yksi euro – ”Katsomme, millaisia tarjouksia mahdollisesti saamme”

2
Myynnissä oleva kokonaisuus koostuu 23 rakennuksesta, jotka sijaitsevat reilun 18 hehtaarin alueella. Kuva: SSS/Marko Mattila.

Halikon sairaala-alue on laitettu myyntiin. Salon Märynummella sijaitseva kiinteistökokonaisuus myydään tarjouskaupalla.
Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kiinteistöjohtaja Timo Seppälän mukaan kiinteistökokonaisuus on tullut myyntiin kesäkuun alkupuolella. Myyntiin laittamisesta päätti Varhan konserni- ja toimitilajaosto kokouksessaan toukokuussa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kiinteistökokonaisuutta yritetään myydä. Timo Seppälän mukaan se on ollut kaupan aiemminkin, mutta silloin myynnistä vastasi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Salon Seudun Sanomat uutisoi aiemmin, että psykiatrinen osastohoito oli loppumassa Halikossa. Muutama vuosi sitten sairaala-alueen tilat olivat vielä osittain sairaalakäytössä, ja osassa tiloista toimi vastaanottokeskus. Osa tiloista oli jo tuolloin tyhjillään.

Halikon sairaala-alueeseen kuuluu esimerkiksi Lepola-niminen kiinteistö. Arkistokuva.
Sairaala-alue tuli myyntiin keskiviikkona. Arkistokuva.

Timo Seppälän mukaan sairaala-alueen rakennusten kunto vaihtelee. Osa rakennuksista on purkukunnossa, ja monet niistä vaativat korjausta. Ostajalta edellytetäänkin pitkän aikavälin kehittämissuunnitelmaa.
– Tiloissa joudutaan tekemään muutostöitä ja remontteja, Seppälä sanoo.

Osa sairaala-alueen rakennuksista on peräisin 1800-luvun lopulta ja osa 1900-luvun alkupuolelta. Alueella on myös näitä uudempia hallinto- ja huoltorakennuksia.

Sairaala-alueen myynnistä vastaa Kiinteistökolmion välittäjä Olli Lehti. Kokonaisuus on myynnissä esimerkiksi Oikotie asunnot -sivustolla. Timo Seppälä ei ota vielä kantaa siihen, millaisella summalla kiinteistökokonaisuus tullaan myymään.
– Katsomme, millaisia tarjouksia mahdollisesti saamme.

Myynti-ilmoituksessa sairaala-aluetta kuvaillaan ainutlaatuiseksi kiinteistökokonaisuudeksi, jolla on paljon mahdollisuuksia.

Myyntikokonaisuuteen kerrotaan kuuluvan 23 eri rakennusta, mukaan lukien asuinrakennuksia, sairaalarakennuksia, huoltorakennuksia, talousrakennuksia, konehalli, vesitorni ja öljysäiliö. Rakennusten kokonaispinta-alaksi kerrotaan 24000 neliömetriä ja tontin pinta-alaksi 18,38 hehtaaria. Kiinteistöt myydään ilmoituksen mukaan ensisijaisesti yhtenä kokonaisuutena.

Ilmoituksessa mainitaan myös asemakaava, jonka kerrotaan tuovan alueelle lisäarvoa. Asemakaava alueelle on tekeillä.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 21.6. klo 16.20.

Juttu päivitetty 22.6 klo 15.30. Jutussa mainittiin aiemmin, että sairaala-aluetta myy tällä hetkellä muutama välittäjä. Tämä oli tieto oli virheellinen, sillä kiinteistökokonaisuuden myynnistä vastaa Kiinteistökolmion välittäjä Olli Lehti.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tatti
5 kuukautta sitten

Jaa mistäköhän lähtien hoito on siirtynyt Turkuun? Tietääkseni siellä vielä on kyllä toimintaa. Ja uuden sairaalan rakentaminen Turussa pitäisi olla valmis vasta 2024 lopussa.

Hintaodotus kiinnostaa
5 kuukautta sitten

Jokohan Salon kaupungin kaavoitustoimi on suostuvainen rakennusten myyntiin erikseen, niin että jokainen ostaja saisi lohkottua rakennukselleen oman tontin? Sairaala-alue kokonaisuutena on jo ylläpitokuluja ajatellen niin laaja, että nykyisissä rahoitusoloissa se vaatisi erittäin omavaraisen ostajan. Kuten kartanonherran, säätiön tai menestyneen pitkän linjan pankkiirin. Yksitellen myytäessä rakennuksiin pääsisi kiinni laajempi ostajakunta. Silloin alueelle voisi kehittyä myös monipuolista yritystoimintaa. Onhan sijainti moottoritien läheisyyden ansiosta erinomainen. Euron lähtöhinta jättää arvailujen varaan, paljonko myyjä odottaa kohteesta saavansa.