Helsingin Sanomien ex-päätoimittaja Kaius Niemi siirtyy Milttonille

0
Kaius Niemi erosi HS:n vastaavan päätoimittajan tehtävästään marraskuussa ajettuaan autoa humaltuneena Sanomatalon parkkihallissa.  LEHTIKUVA / MESUT TURAN
Kaius Niemi erosi HS:n vastaavan päätoimittajan tehtävästään marraskuussa ajettuaan autoa humaltuneena Sanomatalon parkkihallissa. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Kaius Niemi siirtyy konsulttiyritys Milttonin palvelukseen. Milttonin tiedotteen mukaan Niemi aloittaa kesäkuussa kasvu- ja teknologiajohtajana sekä osakkaana. Hänen tehtävänään on kasvattaa yrityksen verkostoa ja neuvonantajajoukkoa kansainvälisesti.

Niemi kertoo tiedotteessa, että häntä kiehtovat Milttonilla yrityksen laaja-alaisuus ja sen asiantuntijoiden taustojen kirjavuus. Häntä myös kiinnostaa se, miten digitalisaatio ja uudet teknologiat muuttavat asiantuntijatyötä, viestintää ja vuorovaikutusta.

– Käsillä on poikkeuksellisen mielenkiintoinen vaihe, jossa yhteiskuntien avaintoimijoilla voi olla riski kääntyä ajattelussaan sisäänpäin globaalien kriisien puristuksissa. Pärjääminen kuitenkin edellyttää yhä laajempaa ymmärrystä maailmasta, jota teknologia, geopolitiikka, ympäristökysymykset ja talous muovaavat, Niemi sanoo tiedotteessa.

Siirtyminen toimialalta toiselle on henkilökohtaisesti iso muutos, Niemi kertoi Twitterissä.

– Kyse on niin itsensä haastamisesta kuin uuden opettelustakin, hän kirjoitti.

Niemi erosi Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan tehtävästään sen jälkeen, kun oli viime marraskuussa ajanut autollaan humalassa Sanomatalon parkkihallissa. Niemi oli ollut isännöimässä Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintotilaisuutta. Seuraavana aamuna Niemi oli mennyt parkkihalliin, jossa hän oli lähtenyt autollaan liikkeelle. Järjestyksenvalvojat estivät Niemeä ajamasta ulos hallista ja kutsuivat poliisit. Tapahtumien aikana Niemi törmäsi autolla betonipilariin.

Parkkihallissa oli tapahtuma-aikaan kaksi järjestyksenvalvojaa ja sinne ajoi toinen auto.

Helsingin käräjäoikeus antoi Niemelle huhtikuussa tuomion törkeästä rattijuopumuksesta ja tuomitsi hänelle sata päiväsakkoa, joista kertyi maksettavaa 23 800 euroa. Tuomio on lainvoimainen.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma on STT:n pääomistaja.

Tapio Pellinen