Ysärin televisiosarja siirrettiin nykyhetkeen: Isä ryhtyy ratkomaan hometalopulmia Rikalanmäellä

0
Rikalassa äitinä säheltää Marja Ruokonen, poikaystävä Jukkana Tuukka Leijavuori, Jonnana Ella Valanne ja Jussina Reima Nikola. Kuvassa oikealla on perheen isä (Jarno Muro), seisaalla ohjaaja Joonas Suominen.

Jos Mathildedalin teatterilavalla käydään 1980-luvulla, vieraillaan Teatteri Provinssin toisessa tämänkesäisessä näytelmässä 1990-luvulla.

Perjantaina Rikalanmäen Teatterivintillä saa ensi-iltansa Kyllä isä osaa. Se pohjaa 1990-luvun suosittuun televisiosarjaan, jossa isä ei menesty oikein missään.

Isä äheltää jälleen perheessä, johon kuuluvat hänen lisäkseen äiti sekä lapset Jonna ja Jussi. Näytelmän käsikirjoitus on televisiosarjan luoneen Pekka Lepistön käsialaa, mutta tarina on uusi.

– Erona televisiosarjaan lapset ovat nyt aikuisia, ja mukana on uusi henkilöhahmo, Jonnan poikaystävä Jukka, kertoo salolainen ohjaaja Joonas Suominen, joka kuuluu Teatteri Provinssin kivijalkoihin.

Jonna ja Jukka ovat muuttamassa perheen homeiseen taloon luullen, että vanhemmat muuttivat sieltä jo pois. Jonna ja äiti alkavat taistella talosta ja isä päätyy lupaamaan kummallekin yrittävänsä saada toisen pois.

Suominen kertoo, että näytelmä valittiin paitsi siksi, että hahmot ja sen huumori ovat tykättyjä, myös syystä, että se sopii pienelle teatterivintille. Kaikki tapahtuu yhdessä huoneessa, keittiössä.

Tänä kesänä Teatteri Provinssilla on myös kolmas komedia ensi-illassa. Heinäkuun alussa Mustion linnan kesäteatterissa aletaan esittää Ulkomaalaista. Myös sen ohjaajana on Joonas Suominen.

Farssissa ujo brittimies lähtee Amerikan syvään etelään, jossa muille majatalon asukkaille huijataan, että hän ei ymmärrä kieltä. Rooleissa Mustiolla ovat Severi Saarinen, Sari Havas, Hannamaija Nikander, Esa Nummela, Valtteri Lehtinen, Mikael Karvia ja Jussi Salminen.

Esityskausi Rikalanmäellä 16.6.–11.8., Mustiolla 1.7.–12.8.