Jyrki Katainen aloittaa lokakuussa Nordean yhteiskuntasuhdejohtajana – aiempi suunnitelma ryhtyä osakkaaksi kasvuyritykseen ei ole enää voimassa

0
Jyrki Katainen oli Suomen pääministeri vuosina 2011–2014. LEHTIKUVA / Markku Ulander
Jyrki Katainen oli Suomen pääministeri vuosina 2011–2014. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Jyrki Katainen aloittaa lokakuussa pankkikonserni Nordean yhteiskuntasuhdejohtajana, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Vuoden alussa kerrottiin, että Katainen siirtyy pois Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran johdosta. Tällöin kerrottiin Kataisen ryhtyvän kesäkuun alussa osakkaaksi suomalaistaustaiseen, kansainvälistyvään kasvuyritykseen. Nyt Katainen vahvistaa, ettei tämä suunnitelma ole enää voimassa.

– Tässä on ollut kaikenlaisia muutoksia kevään aikana, se (suunnitelma) ei ole enää mukana kuvioissa, kertoo Katainen STT:lle.

Katainen kirjoittaa Twitterissä, että kevääseen on mahtunut monenlaista.

– On ollut luopumisen haikeutta, innostavia uusia mahdollisuuksia, yllätyksiä ja myös muutoksia suunnitelmissa. Innolla kuitenkin siirryn työurallani uuteen vaiheeseen, Katainen sanoo.

Entinen pääministeri

Katainen aloitti Sitran yliasiamiehenä vuonna 2020. Sitä ennen Katainen oli Euroopan komissiossa. Hän toimi työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaavana Euroopan komission varapuheenjohtajana vuosina 2014–2019.

Katainen oli Suomen pääministeri vuosina 2011–2014. Tätä ennen hän toimi valtiovarainministerinä. Katainen oli kokoomuksen puheenjohtaja vuosina 2004–2014.

Emmi Tilvis