Kaksi ostopalvelulääkäriä lopettaa Perniön terveysasemalla – toimintaan tulossa muutoksia kesäsulun jälkeen

4
Perniön terveysasema menee monen muun terveysaseman tavoin kiinni kesäksi. Kesäsulun jälkeen terveysaseman toiminta muuttuu. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Perniön terveysaseman toiminta muuttuu kesäsulun jälkeen, kun kahden ostopalvelulääkärin sopimuksen päättyvät.

Varhan sote-aluepäällikkö Petri Salon mukaan muutos vaikuttaa lääkäripalveluiden saatavuuteen terveysasemalla.
– Kesäsulun jälkeen meillä on käytettävissä puolikas lääkärin työpanos nykyisen kahden ja puolen lääkärin työpanoksen sijaan.

Salo kertoo, että jatkossa Perniön terveysaseman potilaita ohjataan yhä enemmän hoitajan vastaanotolle. Lääkäriä konsultoidaan tarvittaessa.

Kiireellisissä asioissa potilaat ohjataan pääterveysasemalle tai Salon yhteispäivystykseen. Kiireettömissä asioissa aikoja voidaan tarvittaessa varata muille Salon alueen terveysasemille.

Perniön terveysasemalle on laskettu neljän lääkärin virat, ja toiminnan normaaliin ylläpitämiseen vaadittaisiin Salon mukaan vähintään kahden ja puolen tai kolmen lääkärin työpanos.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P
5 kuukautta sitten

Eikö varha jatkanut sopimuksia vai lopettiko lääkärit itse sopimuksensa!?Epäilen vahvasti että tästä alasajot alkavat ja tulevat koskemaan kaikkia nykyisiä pieniä terveysasemia ja sitten saadaan kaikki jonotella kuukausi kaupalla lääkäriin pääsyä salon pääterveysaemilla,että sellaista parannusta sotesotkun myötä.

Ei ne vaan parakkiin tule!
5 kuukautta sitten

Ei se lääkäri yksinkertaisesti tule, osta tonttia ja perusta elämää, jos oma työpaikka tulisi olemaan parakissa. Ei se ostopalveluhammaslääkärikään tule, jos työpaikka kylmässä ja epäkäytännöllisessä leikkimökissä. Ei se sote-palvelupäällikkö ymmärrä Perniön tilannetta, jos ei ole koskaan käynyt eikä kiinnosta käydä. Sen verran taitaa olla omia yrityksiä yksityisellä sote-palvelusektorilla, että julkisen puolen henkilökunnan saatavuusongelmat muodostavat suorastaan eturistiriidan omien bisnesten kanssa. Miksi kukaan ei tutki näitä? Miksi kukaan ei kysy, miksei yksityisellä puolella ole Perniössä lainkaan ongelmia henkilökunnan saatavuuden kanssa? Einstein sanoi, että on vain kaksi ääretöntä asiaa maailmankaikkeus ja perniöläisten sinisilmäisyys, tosin maailmankaikkeudesta ei hänkään ollut satavarma. Kyllä sen joku hoitaa?… Lue lisää »

Jii
5 kuukautta sitten

Aika provosoiva mielipide, kyllä tuo ihan muulta kuin parakilta näyttää ja syyttävän sormen voi osoittaa Salon kaupungille, joka ei ole tehnyt mitään vanhan terveysaseman kunnostamiseksi -aikaa olisi ollut vuosikausia.
Taitaa olla aika nyhveröitä valtuutettuja valittuna Perniöstä, kun kaikki terveyspalveluiden/koulutuksen huononnukset tuntuvat kohdistuvan ensisijaisesti eteläiseen Saloon.
Miksei lääkäriä voi määrätä johonkin lokaatioon, jos työvoima on epätasaisesti jakautunut? Samassa puljussa Varhan henkilöstö on nyt hommissa.

Olli P
5 kuukautta sitten

Jos ostolääkäreiden sopimus päättyy, on myös mahdollista uusia ne, tiedoksi Varhalle!