Klippulan kesän arkipäiville vielä reilusti tilaa – kesäpaikkaa voivat varata myös yksityishenkilöt

0
Tällä viikolla Klippulassa on ollut kauniista säästä huolimatta hiljaista. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

On kaunis aurinkoinen kesäpäivä, mutta legendaarinen salolainen leirikeskus Klippula on tyhjillään.

Leirikeskus avattiin uudelleen kesäkäytölle toukokuussa. Klippulaa voi varata Salon kaupungin sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Varauskalenterin mukaan ensi viikosta lähtien kesä-, heinä- ja elokuun kaikki viikonloput on jo varattu. Sen sijaan kesän arkipäiville on vielä varattavissa vajaa 30 vuorokautta.

Salon kaupungin liikuntapaikkamestari Marko Mäkisen mukaan varauksia on nyt enemmän kuin aikaisemmin.

– Siinä mielessä tilanne on hyvä. Mutta kun vielä tilaa on, voisihan nekin ajat mielellään käyttöön tulla. Tietenkin ihmiset varaavat aina tarpeidensa mukaan.

Klippulaa voi vuokrata edullisesti Salon Urheilukalastajat ry:n kautta. Ilmakuva Klippulasta. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Klippulaa voivat käyttää niin seurat, yritykset, yhdistykset kuin yksityishenkilötkin, joista tähän mennessä kahdelta jälkimmäiseltä on tullut eniten varauksia.

– Paikalle mahtuu tarvittaessa isompikin porukka. On mahdollisuus saunoa, uida ja nauttia mukavista ulkotiloista. Klippulaa ei ole tarkoitettu vain viikonloppuja varten. Menkää nyt ihmeessä kokeilemaan, Mäkinen suosittelee.

Klippula on suhteellisen edullinen lomakohde: esimerkiksi salolaiselle yksityishenkilölle sen viikonloppuhinta on yhteensä 240 euroa. Jos rentoa kesähetkeä tulee viettämään useampia henkilöitä, hinta yhtä henkilöä kohden jää melko matalaksi.

– Hintakaan ei mikään este ole. Kaikilla ei ehkä ole mahdollisuutta lähteä kauemmaksi Suomeen tai ulkomaille, niin Klippula on varmasti kiva vaihtoehto, Mäkinen pohtii.

Rantalaituri ja kimaltava vesi odottaa iloisia uimareita. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon urheilukalastajat ry vastaa pitkälti Klippulan vuokrauksesta ja toiminnasta yhteistyössä kaupungin kanssa. Ensimmäisillä viikoilla haasteita on piisannut.

– Täytyy ymmärtää, että kyse on leiripaikasta eikä hotellitasoisesta paikasta. Toki jonkin verran on ollut korjattavaa, johon on rahaakin uponnut. Nyt on kaikki pääosin kohdillaan. Siihen on oltava tyytyväinen. Jos uusia haasteita ilmenee, niihin pyritään puuttumaan, Mäkinen sanoo.

Kiinteistöihin on tehty kunnostuksia. Tilapalveluiden kiinteistöjen huollosta vastaavan Juha Engblomin mukaan majoitusrakennusten vanhat ikkunat on vaihdettu avattaviin ikkunoihin hätäpoistumistien saamiseksi. Lisäksi palotikkaita on uusittu.

– Klippulassa tehtiin kuntotarkastus pari viikkoa sitten. Mitään muuta olennaista ongelmaa ei ole, mutta kiinteistöjen ikkunoita pitäisi uusia. Niistä olemme pyytämässä tarjouksia, Engblom sanoo.

– Kuntaliitoksen (vuonna 2009) jälkeen Klippulaan ei hirveästi ole tehty mitään, koska sen tilanne on ollut auki. Ei ole tiedetty, myydäänkö se vai mitä sille tehdään, hän lisää.

Klippula on kaikkien käytössä

  • Käyttöohjeet ja sähköinen varauskalenteri löytyvät Salon kaupungin nettisivuilta. Vuokraaminen tapahtuu Salon Urheilukalastajat ry:n kautta.
  • Varausten myöntämisperusteina ensimmäisenä on salolaisten yhdistysten leiri- ja virkistyskäyttö, toisena salolaisten yksityishenkilöiden ja yritysten virkistyskäyttö ja viimeisenä ulkopaikkakuntalaisten yhdistysten ja seurojen toiminta.
  • Kaupungin toimialoilta (nuorisopalvelut, perusopetusryhmät ja muut palvelualueet) ei peritä maksua Klippulan vuokrasta. Salolaisille yhdistyksille, seuroille ja yksityisille henkilöille ensimmäisen vuorokauden vuokra kustantaa 140 € (lisävuorokausi 100 € / vrk). Ulkopaikkakuntalaisille vuorokausi maksaa 240 € (lisävuorokausi 200 € / vrk).
  • Myöntämisperusteiden ja vuokrahintojen perusteella Klippulasta on haluttu tehdä nimenomaan salolaisten käyttöön suunnattu leirikeskus ja virkistyspaikka.
  • Klippulalla on pitkät perinteet Salossa. Leirikeskus oli jo menossa myyntilistalle viime keväänä, mutta kaupunginvaltuusto poisti kiinteistön kaupungin myytävien listalta kesäkuun kokouksessa viime vuonna.
  • Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi käyttöehdot ja -maksut ylimääräisessä kokouksessa 15.5.