Kotkalainen ja hankasalmelainen nokittivat salolaisen, JJ’s BBQ on nyt Suomen kolmanneksi paras hampurilaisravintola

0
JJ'S BBQ:n Jari-Jukka Kallunki laittaa varmasti lisää pökköä pesään, jotta ensi vuonna Suomen hampurilaisvaltikka palaa Saloon. Arkistokuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo.

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi on äänestetty Kotkan torilla toimiva The Van. Toiseksi sijoittui Grill Room Hankasalmelta ja kolmanneksi tuli viime vuoden äänestyksen voittanut salolainen JJ’s BBQ.

Äänestyksen järjestivät harrastajaryhmä Burger Lovers Finland ja Foodora. Avoimessa yleisöäänestyksessä annettiin 22 300 hyväksyttyä ääntä.

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi valittu The Van sai alkunsa koronapandemiasta vuonna 2020. Neljä kotkalaista ravintola-alan ammattilaista joutui ravintolasulun myötä työttömiksi ja päättivät hetken mielijohteesta osallistua ruokarekan huutokauppaan. Vaunukaupan voitettuaan Juuso Ollin, Vili Mäenpään, Vesa Sjöblomin ja Tuomo Koskisen piti nopeasti päättää, mitä vastahankitulla kärryllä voisi maailman pysäyttäneen koronan keskellä tehdä. Huippuravintoloista kannuksensa ansainneet ystävykset päättivät keskittää osaamisensa ja taitonsa hampurilaisiin, joiden avulla elävöitettäisiin kotkalaista kaupunki- ja ravintolakulttuuria. The Van aloitti nimensä mukaisesti ruokavaununa Kotkan torilla. Suosion kasvaessa kotkalaisnelikko perusti ruokarekan rinnalle Kotkaan myös Street Food Factory -ravintolan.

– Parhaiten meidät tunnetaan tuplajuustoburgerista, jossa on dijonnaise-kastiketta ja pikkelöityä punasipulia. Ei mitään ylimääräistä, mutta jokaisen komponentin pitää olla laadukas, kertoo Street Food Factoryn ja The Vanin keittiömestari-yrittäjä Juuso Olli kilpailun tiedotteessa.

Kotimainen Burger lovers Finland -yhteisön avulla on laadittu lista 120:stä laadukkaimmasta burgereita tarjoavasta suomalaisravintolasta.

– Suomessa on jo useita paikkakuntia, joista löytää pidemmänkin matkan arvoisia burgereita. Kotka, Hankasalmi ja Salo ovat tästä hyviä esimerkkejä, kertoo Burger lovers Finland -yhteisön perustajiin ja festivaalijärjestäjiin kuuluva Antti Suikkari.

Suomen paras hampurilaisravintola -äänestyksen tulokset

1. The Van, Kotka 7,1 prosenttia äänistä

2. Grill Room, Hankasalmi 6,8 prosenttia äänistä

3. JJ’s BBQ, Salo 5,3 prosenttia äänistä

4. Boneless, useita ravintoloita, Helsinki 4,7 prosenttia äänistä

5. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia 4,1 prosenttia äänistä

6. Naughty BRGR, useita paikkakuntia 3,2 prosenttia äänistä

7. Kauppuri 5, Oulu 3,0 prosenttia äänistä

8. Burger5, Kuopio 2,7 prosenttia äänistä

9. Bursalad, Hyvinkää 2,6 prosenttia äänistä

10. Box Cafe & Grill, Sipoo 2,4 prosenttia äänistä