Kovamuovijätettä saa viedä maanantaina maksutta kaatopaikalle – Salossa, Kemiönsaaressa ja Paimiossa kerätään ympäristöpäivänä ämpäristömuovia

0
Polyeteeniä (PE) ja polypropeeniä (PP) käytetään muun muassa muoviämpäreiden valmistamiseen. Kuva: TS-arkisto/Mikael Rydenfelt

Maailman ympäristöpäivänä eli tulevana maanantaina tehdään ämpäristötekoja.

Ämpäristöteko on Muoviteollisuus ry:n valtakunnallinen kampanjapäivä kotitalouksien jäykkien muovien kierrättämiseksi

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemista Salon Korvenmäessä, Kemiönsaaressa, Paimiossa, Isosuolla, Paraisten Rauhalassa, Uudessakaupungissa ja Topinojalla vastaanotetaan kovamuovia kampanjapäivänä maksutta aukio-oloaikojen mukaisesti.

Kerättävät muovilaadut ovat polyeteeni (PE) ja polypropeeni (PP), joita käytetään meille suomalaisille rakkaiden muoviämpäreiden ohella myös esimerkiksi monien muovisten lelujen, kukkaruukkujen ja puutarhakalusteiden valmistuksessa, kertoo LSJH:n materiaalipäällikkö Marko Kokkonen tiedotteessa.

Kampanjapäivänä LSJH selvittää kovamuovijätteen määrää ja laatua.

LSJH:n tavoitteena on löytää kovamuoville ratkaisu, jossa materiaali voitaisiin saattaa energiahyötykäytön sijaan kiertoon, Kokkonen toteaa.

Ämpäristöteko-tempauksen lisäksi maailman ympäristöpäivänä vietetään Topinojalla uudelleenkäytettävän tavaran vastaanottopisteen avajaisia.

LSJH:n ja Turun Ekotorin yhteisen Ohituskaista uudelleenkäyttöön -nimellä kulkevan vastaanoton tavoitteena on muun muassa edistää tavaroiden uudelleenkäyttöä.