Lounea suunnittelee valokuituverkon rakentamista Paimion ja Sauvon alueille, jos yritys saa tukirahaa ja riittävästi verkkoon liittyjiä

0
Lounea rakentaa valokuituverkkoja nyt esimerkiksi Oulussa, mutta suunnittelee laajennusta myös Paimioon ja Sauvoon. Arkistokuva: Jane Iltanen.

Salolainen valokuituoperaattori Lounea suunnittelevansa valokuituverkon rakentamista Sauvon ja Paimion alueelle.

Suunnitelma on ehdollinen, sillä yritys kertoo, että toteutuakseen hanke vaatii Maaseuturahaston myönteisen tukipäätöksen sekä riittävän määrän liittyjiä. Mikä on riittävä määrä liittyjiä, ei käy ilmi yrityksen tiedotteesta.

Yritys on kertonut viime päivinä suunnittelevansa kuituverkon rakentamista myös Nokian ja Hämeenkyrön kyliin, Seinäjoen keskustaajamaan ja Ylistaron taajaman ympärille, jos saa hankkeille tukirahoitusta ja riittävän määrän liittyjiä.

Huhtikuussa yritys kertoi tehneensä verkon rakentamispäätöksen Ouluun.

TÄLLÄ HETKELLÄ Lounean valokuituverkko yltää yli 160 000 kotiin ja tavoittaa arviolta yli 400 000 suomalaista. Valokuituverkkojen rakentaminen on ollut Lounean strateginen valinta vuodesta 2007 alkaen, jolloin Lounea aloitti voimakkaan panostuksen valokuituverkon rakentamiseen. Tähän mennessä Lounea on investoinut valokuituinfraan valtakunnallisesti yli 170 miljoonaa euroa ja Lounean valokuitupalvelut ovat käytössä jo 40 kunnassa.