Paikulla voi jälleen matkustaa ilmaiseksi – kunhan ei ylitä kuntarajaa

3
- Ilmainen paikallisliikenne on mielestäni hyvä asia. Busseja tulee käytettyä enemmän. Oma auto seisoo nyt paljon pihalla, kommentoi Juhani Alhokoski Salon linja-autoasemalla. - Se on ollut valitettavaa, että mielestäni matkustajia on busseissa aivan liian vähän. Kuva: Santeri Iltanen

Paikun viimevuotinen kokeilu jatkuu tänä kesänä: Salon joukkoliikenteessä voi matkustaa kesällä ilmaiseksi heinäkuun viimeiseen perjantaihin eli 28.7. saakka. Maksuton jakso alkoi tänään maanantaina.

Viime vuonna ilmaiskokeilu yli nelinkertaisti Paikun kesän matkustajamäärät. Moni salolainen havahtui ensimmäistä kertaa siihen, miten helposti bussilla voi harrastaa lähimatkailua. Tavallisesti Paikun kertaliput maksavat 2–3 euroa.

Maksuttomuus on voimassa Salon kaupungin alueella, kaikkina aikoina, kaikilla Paikku-linjoilla. Jos bussimatka ylittää kuntarajan esimerkiksi siksi, että matkustaja pyrkii Kemiönsaarelle tai Somerolle, matkasta on maksettava normaalisti.

Maksuton jakso ei pidennä kausilippujen voimassaoloaikaa. Lisäksi jos bussi tulee täyteen, lisäautoja ei hankita vaan kuljettajalla on oikeus jättää ottamatta matkustajia kyytiin.

Keväällä Salon kuntapäättäjien kesken oli erimielisyyttä siitä, miten pitkä ilmainen jakso olisi. Koulujen koko kesäloman sijaan Salo päätyi viiteen viikkoon eli samaan aikajaksoon kuin viime vuonna.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Turha
5 kuukautta sitten

Työläisten turha käyttää, kun Saloon päin viimeiset menevät joko kello 17 tai 15. Että se siitä. Tai että pääsisit bussilla kotiin töiden jälkeen.

Jii
5 kuukautta sitten
Reply to  Turha

Ei kannata yleistää, suurimmalle osalle jotka yleensäkään kehtaavat työmatkalla bussia käyttää, paikku on hyvä. Ja suurin osa työläisistä on nyt lomalla, ei noita ilmaisviikkoja varmaan työmatkojen tukemiseen ole pääasiassa tarkoitettu.

Tavis torilta
5 kuukautta sitten
Reply to  Jii

Vaihtelua viikkoihin, kun teet esim lomasi aikana Paikku-ajelun jokaisen kierroksen ja näin näet ja tutustut laajaan Saloon, kotikaupunkiin. Bussista on helpompi katsella ympäristöjä kuin vieraita mutkaisia teitä ajellessa. Kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsenille kierrokset avasivat monienkin näköaloja päätöksien teossa.