Palkkasotilasryhmä Wagner väittää vanginneensa kimppuunsa hyökänneiden venäläisten komentajan

0
Venäläisten keskinäisestä kahakasta ei ole tarkempaa tietoa. LEHTIKUVA/AFP
Venäläisten keskinäisestä kahakasta ei ole tarkempaa tietoa. LEHTIKUVA/AFP

Venäläinen palkkasotilasryhmä Wagner on julkaissut videon, jossa se kuulustelee vangiksi ottamaansa venäläistä everstiluutnanttia. Videolla Roman Venevitiniksi esittäytyvä Venäjän 72. prikaatin komentaja myöntää sotilaidensa hyökänneen Wagnerin palkkasotilaiden kimppuun.

Syyksi toiminnalleen Venevitin kertoo henkilökohtaisen vihan Wagneria kohtaan sekä humalatilan. Tunnustuksen vapaaehtoisuudesta ei ole varmuutta. Ei ole myöskään tietoa siitä, millaisia tappioita venäläisten keskinäisessä kahakassa syntyi tai milloin se tarkkaan ottaen oli tapahtunut.

Wagnerin videon on jakanut eteenpäin muun muassa tutkivien toimittajien Bellingcat-ryhmän tunnettu jäsen Christo Grozev. Hänen mukaansa Roman Venevitin on todella everstiluutnantti Venäjän asevoimissa.

Wagner-ryhmä ja Venäjän asevoimat taistelevat periaatteessa yhteistä vihollista Ukrainaa vastaan.

Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin on aiemmin arvostellut kovasanaisesti Venäjän asevoimia ja puolustusministeriötä heikosta suoriutumisesta sodassa. Korkean venäläisupseerin ottaminen vangiksi ja julkinen nöyryyttäminen videolla on kuitenkin jotain ennennäkemätöntä.