Poliisi lopetti tutkinnan, joka koski Turkin presidenttiä esittävän nuken käyttämistä mielenosoituksessa

0

Helsingin poliisi on päättänyt tutkinnan, joka koski Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdogania esittävän nuken käyttöä mielenosoituksessa. Poliisi takavarikoi mielenosoittajilta nuken maaliskuun lopulla, sillä poliisin tulkinnan mukaan nukke aiottiin sotkea verellä halventamistarkoituksessa.

Asiassa kirjattiin rikosilmoitus nimikkeellä kunnianloukkaus. Poliisin mukaan teko jäi kuitenkin yrityksen asteelle, eikä kunnianloukkauksen yritys ole rangaistava teko.

Poliisi kertoo, että sillä on tutkinnassa vielä kaksi muuta tapausta, jotka liittyvät Erdoganin kuvan halventamiseen. Rikosnimikkeinä on muun muassa laiton uhkaus ja uskonrauhan rikkominen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito.