Poliisi tutkii 4-vuotiaan kuolemaa murhana Joensuussa – lapsen äiti ja isäpuoli vangittiin

0
Poliisi sai lauantain vastaisena yönä ilmoituksen Helsingissä asuntoon parvekkeen kautta tunkeutuneesta miehestä. Kuvituskuvaa. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA
Poliisi sai lauantain vastaisena yönä ilmoituksen Helsingissä asuntoon parvekkeen kautta tunkeutuneesta miehestä. Kuvituskuvaa. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut kaksi ihmistä todennäköisin syin epäiltynä 4-vuotiaan lapsen murhasta Joensuussa. Vangitut ovat lapsen äiti ja isäpuoli. Epäillyn henkirikoksen tapahtuma-aika on 7.–8. kesäkuuta eli keskiviikosta torstaihin.

Poliisi kertoi aiemmin tänään, että se tutkii Joensuussa 4-vuotiaan lapsen kuolemaa murhana. Poliisi ja ensihoitoyksiköt saivat eilen aamulla tehtävän yksityisasuntoon, josta eloton lapsi löydettiin. Poliisin mukaan lapsella oli huomattavan paljon ulkoisia vammoja. Vammojen perusteella kuoleman epäillään aiheutuneen ulkoisista tekijöistä.

Poliisi kertoi, että lapsen äiti ja isäpuoli otettiin kiinni asunnosta. Poliisin mukaan toinen heistä oli tehnyt viranomaisille ilmoituksen, jonka perusteella yksityisasuntoon mentiin.

Miehellä useita tuomioita

Naiselta ei löydy Pohjois-Karjalan käräjäoikeudesta rikoshistoriaa, mutta mieheltä löytyy useampi tuomio. Miehellä on kontollaan tuomioita muun muassa useista varkauksista. Hänet on myös tuomittu lievästä petoksesta.

Tammikuussa Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen vuonna 2022 tapahtuneesta laittomasta uhkauksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeuden tuomion mukaan mies oli nostanut kädessään olleen 18 senttiä pitkän kääntösahan lyöntiasentoon kahta miestä kohti, lähestynyt näitä ja uhannut tappamisella.

Käräjäoikeus katsoi menettelyn täyttävän laittoman uhkauksen tunnusmerkistön ja tuomitsi miehen 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Suruhartaus lauantaina

Joensuun kirkossa järjestetään huomenna suruhartaus kello 17 lapsen muistolle. Kirkon verkkosivuilla kerrotaan, että ovet ovat auki kello 19:ään saakka. Kirkossa on mahdollisuus rukoilla, hiljentyä ja sytyttää kynttilä. Myös seurakunnan työntekijöitä on paikalla keskustelua varten.

Suruhartaudesta kertoi aiemmin ainakin Helsingin Sanomat.

Johanna Latvala