Salolainen Aliisa Soini voitti jo toisen SM-kultansa Porissa – Salon Uimareiden Kiia Metsäkonkola kauhoi pronssille

0
Salon Uimareiden Kiia Metsäkonkolan palkintokaappiin tulee lisää täytettä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salolainen Aliisa Soini on tällä hetkellä Suomen paras naisperhosuimari. Soini, 16, voitti perjantaina Porissa pitkän radan SM-kisojen kultamitalinsa, kun hän oli ykkönen 100 metrin perhosessa. Torstaina Soini voitti 50 metrin perhosen.

Uintia Turkua edustavan Soinin aika finaalissa oli 1.00,83. Se on hänen uusi ennätyksensä ja kaikkien aikojen tilaston kahdeksas Suomessa. Toiseksi tullut Laura Lahtinen kellotti 1.01,36. Soini johti uintia myös puolimatkan käännöksessä.

– Aliisan uinnissa on teknisesti paljon hyvää. Hän pysyy matalalla, uinti on eteenpäin suuntautuvaa ja hänellä on hyvä rytmi, lajiasiantuntija Ville Kallinen hehkutti Yle Areenan lähetyksessä.
– Kun puhutaan nuoresta urheilijasta, niin näkee, että tehoa ja räjähtävyyttä vielä uupuu.

Soini oli itse haastattelussa maltillinen.
– En osannut odottaa mestaruuksia täältä. Satasen finaalissa lähdin hakemaan kovaa ensimmäistä 50 metriä. Jaksoin loppuun asti. Kausi on sujunut hyvin, sillä on olen päässyt treenaamaan terveenä.

Salon Uimareiden Kiia Metsäkonkola kauhoi pronssille naisten 50 metrin vapaauinnissa. Pronssi meni jakoon, sillä myös Tessa Nurminen sai ajan 26,57. Metsäkonkola lähti SM-kisoihin tämän lajin tilastokutosena.

Metsäkonkola ui Porissa vielä selkää ja rintaa.

  • Lue lisää aiheesta
  • Uinti