Salolaisen perheenisän Instagram-tilistä tuli hitti – Antti Pajala kuvaa lapsiperheen arkea someen hauskasti mutta kaunistelematta

0
Antti Pajala kuvaa lapsiperheen arkea Instagramissa. Pajalan perhe viihtyy usein Salon Perhepuistossa, jonka ksylofoniin tutustuu Alessa Pajala. Kuva: Minna Määttänen

Kun perheenisän Instagramiin ladattua videota tiskikoneen täytöstä on katsottu lähemmäs puolitoista miljoonaa kertaa, siinä on oltava jotakin erityisen hyvää.

– Kyllä suosio silti hieman yllätti, myöntää Isin matkassa -Instagram-tiliä pitävä salolainen Antti Pajala.

Puoliso Penni Pajala huomasi muutama vuosi takaperin, miten vähän Instagramissa on pikkulapsiperheen arkea käsitteleviä tilejä isien ja miesten näkökulmasta katsottuna.

– Yllytin hieman Anttia perustamaan tilin. Ajattelimme yhdessä, että ei siinä mitään menetä, jos kokeilee, sanoo Penni Pajala.

Huumorilla höystettyä, silottelematonta ja rehellistä perhe- ja parisuhdearkea käsittelevä tili sai hyvin nopeasti ensimmäiset seuraajansa. Tällä hetkellä tilillä on jo reilut 26 000 seuraajaa, mikä on Suomen mittapuulla paljon.

– Uskon, että tilin suosio perustuu aitouteen. Aiheita ei tarvitse väkisin keksiä. Ne syntyvät luonnostaan pikkulapsiperhearjen keskellä, tuumii Antti Pajala.

Hän on saanut paljon hyvää palautetta tilistään.

– Se on toiminut monelle ruuhkavuosissa elävälle vertaistukena. Huumori uppoaa monelle.

 

Aarni, Aisla ja Alessa pitävät Antti Pajalan aktiivisena. Antin suositun Isin matkassa -Instagram-tilin sisältö syntyy aidoista lapsiperheen hetkistä.

PAJALAN PERHEESEEN kuuluvat heinäkuussa 4 vuotta täyttävä Alessa ja 2,5-vuotiaat kaksoset Aisla ja Aarni. Penni Pajalan on töissä suuhygienistinä Varhassa. Arkisin lapset käyvät päiväkodissa, mutta Antti Pajalan työ Rajavartiolaitoksen lentäjänä on työajoiltaan vaihtelevaa.

– Joskus voi olla useampi vapaapäivä putkeen, ja silloin lapset ovat poissa päiväkodista. Teemme paljon yhdessä kaikenlaista. Etenkin kaikki liikuntaan liittyvä kiinnostaa. Käymme paljon puistossa ja ulkoilemme, sanoo Antti Pajala.

Antti Pajalalle ei ole ongelma ottaa kaikkia kolmea lasta pyöränsä kyytiin ja ajella vajaa puolisen tuntia Salon keskustaan Perttelin Hähkänältä.

– Yksi tarakalle ja kaksi pyöräkärryyn.

PAJALA ARVELEE, että isyys ja isän roolissa oleminen on monen kohdalla muuttunut paljon siitä, mitä se esimerkiksi hänen lapsuudessaan oli. Nykyisin isät viettävät eri tavalla aikaa lastensa kanssa.

– Itselleni lasten kanssa vietetty aika on kuitenkin luontevaa, sillä sain aktiivisen isän mallin omalta isältäni. Hän myös osallistui paljon kotitöihin.

Antti Pajala ammentaa aiheita arjestaan Instagram-tilinsä videoihin ja kuviin. Kolmen pienen lapsen kanssa pelkästään wc-rauhan saaminen tai kaikkien nukkumaan laittaminen samaan aikaan tuovat mukanaan omanlaisensa haasteet, jossa huumori auttaa jaksamaan.

Perhepuistossa saa pään pyörälle ja hymyn huulille. Karusellin pyörteissä Aisla, Alessa, Aarni ja Penni Pajala. Isä Antti Pajala antaa vauhtia.
Penni Pajala yllytti puolisonsa perustamaan lapsiperheen arkea käsittelevän Instagram-tilin isän näkökulmasta. Kuvassa Penni seuraa, miten perheen toisen tyttären, Aislan, piirtäminen kodin keittiön pöydän äärellä sujuu. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

SALO ON Penni ja Antti Pajalan mukaan mainio paikka kasvattaa lapsia. Harrastusmahdollisuuksia ja mukavia aktiviteetteja riittää.

Antti Pajala on usein vapaapäivinään lasten kanssa Urheilupuistossa sijaitsevassa Perhepuistossa, jota hän suosittelee muillekin lapsiperheille.

– Perhepuistosta löytyvät monipuolisesti leikkialueet eri ikäisille. Vanhemmat voivat halutessaan tehdä ulkotreenin vieressä olevilla treenilaitteilla. Auton saa lähelle puistoa ja puistosta löytyy myös wc-tilat, mikä on lasten kanssa iso plussa, pohtivat Pajalat yhteen ääneen.

Kesähelteillä hyvä uimapaikka löytyy Lehmijärveltä, noin neljäntoista kilometrin päässä Salon keskustasta.

– Hyväpohjainen, turvallinen ranta, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Isommille lapsille löytyy hyppytornit, ja rannalla on saunamahdollisuus, luettelee Antti Pajala.

Mukavan kesäpäivän voi viettää ulkoilun merkeissä Salon Vuohensaaressa. Sielläkin pääsee kesäkuumalla uimaan. Lisäksi paikasta löytyy uimaranta, kahvila, grillausmahdollisuus, minigolfrata ja leikkipuisto.

Pajalat ovat myös vierailleet Ketolan kotieläintilalla Perniössä, ja suosittelevat sitäkin yhdeksi vierailukohteeksi Salossa.

– Edullinen paikka missä pääsee ihastelemaan muun muassa hevosia, lampaita ja possuja.

Pienten lasten vanhemmat osaavat koko perheen kesäretkissä arvostaa ennen kaikkea helppoutta ja myös edullisia hintoja.

– Salossa riittää paljon nähtävää ja koettavaa, tietää Antti Pajala.

Tukiverkostot ovat isossa roolissa lapsiperhearjen keskellä. Antti Pajala itse on kotoisin Vimpelistä, Penni Pajala Salosta, ja tukiverkostot seudulla ovat hyvät.

Hektinen perhearki sujuu perheenisän näkökulmasta katsottuna varsin mukavasti, vaikka kiire onkin kova.

– Töiden jälkeen kotona odottavat toisenlaiset työt.

Antti Pajalan Instagram-tilin osoite on isin.matkassa.

Perhepuiston osoite on Tallikuja 5, Salo ja Lehmijärven uimarannan Lehmirannantie 121, Salo. Ketolan kotieläintilan osoite on Sormijärventie 265, Perniö.

 

Viisi vinkkiä lapsiperheille Salossa

1. Iltatori Salon torilla kesätorstaisin. Lasten kirpputorialue, elävää musiikkia, toriherkkuja ja paljon muuta ostettavaa. Mainio koko perheen tapahtuma.

2. Liikennepuisto. 5–12-vuotiaille lapsille suunnattu, maksuton puisto, jossa pääsee ajamaan polkuautolla ja harjoittelemaan oikeita liikennesääntöjä turvallisessa ympäristössä. Liikennepuisto sijaitsee Salon keskustassa Annanpuistossa. Hämeentie 34, Salo.

3. Skeittiparkki. Kouluikäisille lapsille, harrastekäyttöön skeittaajille ja scoottajille suunnattu maksuton alue Salossa. Omat välineet mukaan. Toinen skeittiparkeista löytyy Tupurin Kalkkimäenrinteestä ja toinen Urheilupuistosta, osoitteesta Tahkonkatu 5.

4. Hiidenlinna ja Sisumetsän seikkailupuisto. Koko perheelle suunnattu päiväretkikohde. Eri tasoisia kiipeilyratoja ja vaijeriliukuja. Grillikahvio, Zoo, pomppulinnoja, näyttävä Hiidenlinna. Hiidenharjuntie 61, Somero.

5. Kotieläinpiha Rajala ranch Somerolla. Poroja, aaseja, lampaita, vuohia, kanoja, koiria, kissoja ja muuta. Karhunkorventie 652, Hirsjärvi.