Salon kaupunki tukee liigaseuroja ensi kaudella enintään 20 000 eurolla – pelaajat ovat sitoutuneet ”pitämään Saloa esillä”

0
Salon kaupunki on tukenut LP Viestin euro-otteluita tuhannella eurolla per ottelu. Viime kaudella tätä tukea tuli vain 2 000 euroa, kun LP Viesti hävisi Challenge cupissa israelilaiselle Kfar Saballe. Ensi kaudella LP Viesti ei pelaa europelejä. (Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila)

Salon kaupunki jatkaa salolaisten pääsarjaseurojen tukemista. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen esityksen maanantain kokouksessaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava LP Viesti ja miesten Korisliigassa pelaava Vilpas saavat kaupungilta 15 000 euroa markkinointiyhteistyötukea. Naisten Futsal-liigassa pelaava FC Halikko saa 5 000 euroa.

Lisäksi kaupunki toimii kauden aikana otteluisäntänä yhdessä runkosarjan ja yhdessä (mahdollisessa) pudotuspeliottelussa. Isännyys maksaa 2 500 euroa ottelua kohti. Kaupungilla on etuoikeus ratkaisevan loppuottelun isännyyteen, josta ei kuitenkaan makseta erillistä korvausta. Isännyys sisältää muun muassa lehti-ilmoituskulut ja kymmenen vapaalippua isännöitävään otteluun.

Suurimmillaan kaupungin tuki on siis ensi kaudella 20 000 euroa joukkuetta kohti.

Markkinointiyhteistyön ehtoina ovat muun muassa mainos sekä koti- että vieraspeliasussa, laita- ja kuulutusmainos kotiotteluissa sekä kaupungin logo joukkueen painotuotteissa. Lisäksi liigaseurojen on varattava mainostilaa kotiotteluiden tv-lähetyksissä ja luovutettava valokuvia markkinointi käyttöön.

Ehdoissa on myös maininta, että joukkue ja sen pelaajat sitoutuvat ”pitämään Saloa esillä kotimaisen ja kansainvälisen median haastatteluissa sekä sosiaalisen median kanavissaan”.

Kauden päätteeksi liigajoukkue toimittaa kaupungille toimintasuunnitelman ja tilinpäätöksen lisäksi seurantaraportin joukkueen näkyvyydestä sekä kokemuksia yhteistyöstä.

Jos liigajoukkue sijoittuu mitaleille eli kolmen parhaan joukkoon, kaupunki järjestää mitalikahvituksen ja huomioi menestyksen kaupungin palkitsemisohjeen mukaisesti. Suomen mestaruus palkitaan 2000 eurolla, SM-hopea 1 500 eurolla ja SM-pronssi 1 000 eurolla.

Kansainvälisissä otteluissa kaupungin tuki olisi 1 000 euroa koti- ja vierasottelua kohti, mutta tulevalla kaudella yksikään kolmesta liigaseurasta ei pelaa kansainvälisiä otteluita.

Nykyinen markkinointiyhteistyömalli on ollut käytössä vuodesta 2017 lähtien.

Kaudelle 2024–2025 kaupunki on valmistelemassa uutta mallia, jossa pyritään selkeämmin huomioimaan joukkueiden medianäkyvyys sekä ”kaupungin tunnettuutta edistävä positiivinen julkisuus”. Uuden mallin valmistelu aloitetaan ensi vuoden alussa yhteistyössä liigajoukkueiden kanssa.