Seurakunnan kesäkonserttisarja jatkuu sunnuntaina: romantiikan ajan laulu- ja kitaramusiikkia Yliskylän kirkossa

0
Patrik Kleemola on kitaransoiton lehtori Turun Konservatoriossa ja toimii myös perustamansa Turku Guitar Festivalin taiteellisena johtajana. Sopraano Pia Pajala työskentelee Turun konservatorion laulun lehtorina ja valmistelee väitöskirjaa laulun opettamisesta Turun yliopistossa. Kuva: Salon seurakunta.

Salon seurakunnan seuraava kesäkonsertti järjestetään sunnuntaina 18.6. kello 20 Yliskylän kirkossa.

Konsertissa kuullaan romantiikan ajan laulu- ja kitaramusiikkia. Säveltäjäniminä ovat Schubert, Schumann, Sor ja Granados.

Konsertissa esiintyvät Patrik Kleemola , kitara, ja Pia Pajala , sopraano.

Romantiikan aikakaudella 1800-luvun alkupuolella kitara oli suosittu soitin laulujen säestyssoittimena. Konsertissa kuullaan sekä sovituksia että alkuperäisiä kitarasäestyksellisiä lauluja.

Konserttiin on vapaa pääsy, ja sen jälkeen Salon seurakunta tarjoaa iltateet esiintyjien seurassa kirkon pihalla tai sateen sattuessa kirkossa.

Konsertin ohjelmavihko on maksullinen.

PATRIK KLEEMOLA esiintyy soolokonsertein, kamarimuusikkona ja sinfoniaorkesterin solistina niin kotimaassa kuin ulkomailla. Voitettuaan Toru Takemitsulle omistetun kansainvälisen II Guitaristival -kitarakilpailun Turussa ja saavutettuaan palkintosijoja mm. Gargnanon kansainvälisessä kitarakilpailussa Italiassa hän on esiintynyt solistina useilla merkittävillä musiikkifestivaaleilla paitsi kotimaassa myös Lontoossa, Buenos Airesissa, Roomassa, Ateenassa, Tallinnassa, Dublinissa, Milanossa, Firenzessä ja Oberstdorfissa. Kleemolan laaja ohjelmisto ulottuu 1500-luvun renessanssista aikamme musiikkiin ja hänet tunnetaan intensiivisestä yhteistyöstä lukuisten säveltäjien kanssa. Kleemolan tekemät sävellystilaukset ovat laajentaneet kitaraohjelmistoa jo yli kuudellakymmenellä teoksella soolokappaleista kamarimusiikkiin ja kitarakonserttoihin. Kleemola toimii kitaransoiton lehtorina Turun Konservatoriossa ja pitää usein myös mestarikursseja kiertueiden yhteydessä ja viime vuosina kotimaan lisäksi mm. Argentiinassa, Englannissa, Italiassa ja Virossa. Vuodesta 2014 lähtien Kleemola on toiminut perustamansa Turku Guitar Festivalin taiteellisena johtajana.

SOPRAANO Pia Pajala konsertoi erilaisissa kokoonpanoissa niin duona, kamarimuusikkona kuin kuorojen ja orkestereiden solistina. Pajala on esiintynyt mm. Cilean Adriana Lecouvreurin nimiroolissa, Mozartin Taikahuilun 1. naisena, Don Giovannin Donna Elvirana, Humberdinckin Hannun ja Kertun äitinä, Tanssiteatteri ERI:n tanssitaiteilija Tiina Lindforsin ohjaamissa Maria Callas -esityksissä ja Timo-Juhani Kyllösen oratorio-oopperassa Unohdetut sankarit Dorotheana. Pajala on esiintynyt Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Tsekissä ja Slovakiassa. Hän on levyttänyt kuuden CD:n kokonaistuotannossa Naxos-levymerkille kaikki Sibeliuksen näyttämöteosten naisosat Turun filharmonisen orkesterin ja kapellimestari Leif Segerstamin kanssa. Levytykset palkittiin kansainvälisellä musiikkipalkinnolla (IMCA, International Music Awards) vuonna 2019. Sopraano Pia Pajala työskentelee Turun konservatorion laulun lehtorina ja valmistelee väitöskirjaa laulun opettamisesta Turun yliopistossa. Pia on valmistunut Turun taideakatemiasta laulunopettajaksi, Turun yliopistosta luokanopettajaksi ja Sibelius-Akatemiasta oopperalaulajaksi.

Yliskylän kirkko sijaitsee osoitteessa Yliskyläntie 45, Salo.

Salon seurakunta järjestää koko kesän konserttisarjan, joka kiertää eri kirkoissa sunnuntai-iltaisin klo 20. Konsertteihin on vapaa pääsy