Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla talouskasvu on ollut 2000-luvulla nopeinta

0
Nordea odottaa inflaation hidastuvan tämän vuoden 6,4 prosentista 2,1 prosenttiin ensi vuonna. Vuonna 2025 päästäisiin jo 1,4 prosenttiin. Tänä vuonna inflaatiota nostaa etenkin asuntolainojen keskikoron voimakas nousu. Kuvituskuva.  LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Nordea odottaa inflaation hidastuvan tämän vuoden 6,4 prosentista 2,1 prosenttiin ensi vuonna. Vuonna 2025 päästäisiin jo 1,4 prosenttiin. Tänä vuonna inflaatiota nostaa etenkin asuntolainojen keskikoron voimakas nousu. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Uudenmaan, Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa talouskasvu on 2000-luvulla ollut koko maan kehitystä nopeampaa. Tämä selviää OP-ryhmän maakuntakohtaisesta talouskatsauksesta.

Kaikkein nopeinta kasvu on ollut Pirkanmaalla.

Kuluvana vuonna ja ensi vuonna bruttokansantuotteen odotetaan kasvavan kaikissa maakunnissa viime vuosien keskiarvoa hitaammin. Osassa maakuntia sen ennustetaan supistuvan koko ennusteperiodin aikana.

Bruttokansantuotteen odotetaan supistuvan keskimäärin enemmän maakunnissa, joissa väestö supistuu.