Vauvoille osakesäästötili, särkylääkettä ruokakaupasta, sairauspäivä ilman palkkaa – SSS kysyi katugallupissa, mitä mieltä hallituksen aikeista ollaan

6
Jaakko Lahdelma ja Pirkko Helpi-Lahdelma kertoivat seuraavansa innolla tulevia käänteitä hallituksessa. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Hallitusohjelman yksityiskohtia alkoi tippua julkisuuteen torstai-illasta alkaen.

Salkkari kävi perjantaiaamuna kyselemässä katugallupissa, millaisia ajatuksia hallituksen suunnitelmat herättävät.

Yhtenä asiana esiin nousi apteekkimonopolin purku. Tulevaisuudessa itsehoitolääkkeitä eli esimerkiksi Buranaa voisi saada ruokakaupoista. Salon torilla Jaakko ja Pirkko Helpi-Lahdelma kertovat seuraavansa tarkasti tapahtumia.

– Sehän olisi mukava asia, jos kaupasta saisi särkylääkettä. Apteekista niitä toki saa, mutta esimerkiksi mökki- ja loma-aikana niitä olisi hyvä saada lähempääkin, toteaa eläkkeellä oleva Jaakko Lahdelma.

– Tavallisia särkylääkkeitä saa ulkomailla kaupoista, kertoo Pirkko Helpi-Lahdelma.

Gallupissa tuli esiin erilaisia mielipiteitä. Yrittäjä ja äiti Sarita Silvennoinen näkee mahdollisessa lääkemyynnin uudistuksessa myös uhkakuvia.

Yrittäjä Sarita Silvennoinen puhui avoimesti ajatuksistaan. Kuva: SSS/Minna Määttänen.

– Minun mielestä se on hyvä, että lääkkeiden saatavuutta rajoitetaan. Se on hyvä, että alan ihmiset niitä myyvät. Aina on ihmisiä, jotka väärinkäyttävät asioita. En välttämättä puoltaisi tätä uudistusta, kommentoi Silvennoinen.

Yksi kaavailtu muutos koskisi erityisesti työikäisiä. Tulevaisuudessa ensimmäinen sairauslomapäivä voisi olla palkaton.

– Kannatan tätä. Olen itse yrittäjä, ja minulle ei tule mitään sairauslomarahoja, pohtii Silvennoinen.

– Jos nyt jostain pitää säästää, niin ei kai se muutos ketään toivottavasti ihan konkurssiin vie, arvioi Pirkko Helpi-Lahdelma.

Myös äitiyspakkaus on kokemassa muutoksen. Hallitus on aikeissa toteuttaa vastasyntyneiden osakesäästötilin, jonne valtio lahjoittaa jokaiselle vastasyntyneelle suomalaiselle lapselle ensisijoituksen osana äitiyspakkausta. Tämä mahdollinen uudista saa galluppilaisilta suitsutusta.

Oululainen Tuomo Pelli nautti Salon lämpimästä kesäpäivästä. Kuva: SSS/Minna Määttänen

– Hyvä juttu! Olisi fiksua turvata osakesäästämisellä tulevaisuuden lapsia ja nuoria, pohdiskelee Silvennoinen.

– Positiiviisia tunteita herättää. Tili olisi valmiina, ja esimerkiksi isovanhemmat voisi laittaa sinne rahaa. Ehkä se kannustaisi jopa lastentekoon, arvelevat Lahdelmat.

– Äitiyspakkausta ei kuulemma edes kaikki tällä hetkellä käytä, niin osakesäästötili olisi varmasti pieni kannustin, arvelee Vuohensaaressa lämmöstä nauttiva oululainen Tuomo Pelli.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Koska viimeksi oon ollut edes junassa
5 kuukautta sitten

Ihanaa! Salo pääsee taas maksumieheksi tunnin junaan. Tällä kertaa summa on vähän suurempi. Itse olisin ottanut nuo miljardit ja vetänyt niillä uutta asfalttia, tiet meillä uudiatusta kaipaa, ei junaradat. Sais joskus tulla sellainen verotus että sais valita mihin omat berot menee, rasti ruutuun periaatteella, tänä vuonna sote, ens vuonna bensavero jne.

Mennään bussilla
5 kuukautta sitten

Hesaan olen kulkenut bussilla ne kerrat, kun on ollut asiaa. Nyt voin tuntea itseni tärkeäksi, kun pääsen rahoittamaan superjunaa.

MDI
5 kuukautta sitten

Miten vaikea on ymmärtää, että Salo ei maksa miljardeja mihinkään? Päivän Hesarissa joku vassarivaltuutettu, jonka mökki on ollut puoli vuosisataa kaavoitetulla ratalinjalla, söpöttää kuinka 50 vuoden aikana rataan menee alle 5 MRD. Samaan aikaan asumistukeen menee valtiolta 125MRD. Rata tänne ja heti.

MDI
5 kuukautta sitten

Miten tämä voi olla vaikea ymmärtää, Salo ei maksa kuin pari miljoonaa suunnittelusta, ei ainoatakaan miljardia. Ja tunnin junan aikataulu Salosta Hgiin on 57 minuuttia, nyt varmaan pitää säästää pari talonraatoa siellä Raivaajankadun maailmanperintökohteessa.

MammaMaalta
5 kuukautta sitten

Ajelimme useitakin kertoja junalla vuosittain Pasilaan messuille, muuten vaan Turkuun ja kerran Tampereelle päiväreissu. Reissailut loppuivat, kun lipunmyynti asemilta loppui sekä samoin loppui eläkeläisalennus 50%/lippu. Automaatteja enkä älypuhelimen sovelluksella suostu lippuja ostamaan halpoja matkoja 3 viikkoa tai kuukausia ennen matkalle lähtöä, kun ei tiedä ilmoista eikä terveydestäänkään. Reissuun lähdettiin kauniilla ilmoilla, kun siltä tuntuu.

Oikeita lukuja
5 kuukautta sitten

Hesarin sivulla on viimein Elsa-radan vaikutus matka-aikoihin. Eli Salosta Leppävaaraan tasan kolme varttia. Lepiskuhan on Jokeri-ratikan myötä tärkeä solmukohta. Ja vähitellen myös työpaikkakeskittymä.