Zlatan Ibrahimovic lopettaa komean uransa – ”Tässä on nyt liikaa tunteita minulle”

0
Jo lauantaina oli kerrottu, että Ibrahimovic jättää seuran kauden päätteeksi sunnuntain pelin myötä. LEHTIKUVA/AFP
Jo lauantaina oli kerrottu, että Ibrahimovic jättää seuran kauden päätteeksi sunnuntain pelin myötä. LEHTIKUVA/AFP

Ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic, 41, lopettaa pitkän ja menestyksekkään jalkapallouransa. AC Milanin ruotsalaishyökkääjä ilmoitti päätöksestään myöhään sunnuntaina pelatun Verona-ottelun jälkeen. AC Milan päätti liigakautensa 3–1-kotivoittoon Veronasta.

– Tässä on nyt liikaa tunteita minulle. Forza Milan ja hyvästi, Ibrahimovic sanoi.

Jo lauantaina oli kerrottu, että Ibrahimovic jättää seuran kauden päätteeksi sunnuntain pelin myötä. Jatkosuunnitelmista oli kuitenkin esitetty vain spekulaatioita. Vain muutama päivä aiemmin urheilulehti La Gazzetta dello Sportin haastattelussa ruotsalaistähti antoi ymmärtää, ettei suunnitellut vielä eläkkeelle jäämistä.

Pelaajaura päättyi AC Milanissa

Ibrahimovic saavutti urallaan menestystä useissa eri seuroissa ja liigoissa. Hän voitti Ajaxissa kaksi Hollannin, Milanon Interissä kolme Italian, AC Milanissa kaksi Italian ja PSG:ssä neljä Ranskan mestaruutta. Barcelonassa tuli yksi Espanjan mestaruus.

Ibrahimovic juhli lisäksi Juventuksessa Italian mestaruuksia 2005 ja 2006, mutta kyseiset tittelit vietiin torinolaisseuralta myöhemmin pois Italian jalkapalloa ravistelleessa erotuomariskandaalissa.

Ibrahimovic palasi AC Milanin paitaan loppuvuodesta 2019. Aiemmin hän oli pelannut AC Milanissa kahden vuoden jakson.

– Ensimmäisellä kerralla, kun tulin tänne, annoitte minulle onnea. Toisella kerralla annoitte minulle rakkautta, Ibrahimovic sanoi osoittaen sanansa AC Milanin kannattajille.

Ibrahimovicin päätöskausi AC Milanissa oli vaikea ja loukkaantumisten sävyttämä. Maaliskuussa hänestä tuli Serie A:n kautta aikain vanhin maalintekijä. Osuma jäi ruotsalaiskonkarille liigakauden ainoaksi.

Vaikka Ibrahimovic saavutti urallaan paljon, Mestarien liigan voittopokaalia hän ei päässyt nostelemaan. Manchester Unitedissa tuli Eurooppa-liigan voitto 2017.

Ruotsin miesten maajoukkueessa Ibrahimovic pelasi 122 ottelua, joissa hän teki 62 maalia. Ibrahimovic pelasi Ruotsin paidassa vuosina 2002 ja 2006 MM-kisoissa sekä vuosina 2004, 2008, 2012 ja 2016 EM-turnauksissa.