Seitsemällä eurolla varakädet ja paljon muuta – Aspa-koti Sillanpään pihakirppiksellä myydään monenlaista tavaraa muuton tieltä

0
Ohjaajat Riikka Tieranta, Seija Eeva ja Siku Oksanen pitävät kirppistä Aspa-koti Sillanpään pihalla. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Pihakirppis on kätevä tapa päästä eroon itselle tarpeettomasta mutta käyttökelpoisesta tavarasta ja tienata samalla hieman rahaa.

Salolaisen tuetun asumisen toimintakeskuksen, Aspa-koti Sillanpään pihakirppiksellä on myynnissä monenlaista tavaraa: astioita, kirjoja, koriste-esineitä, urheiluvälineitä, ulkopelejä, vaatteita ja kodintekstiilejä.

Toimintakeskuksen ohjaaja Riikka Tieranta kertoo, että Aspa-koti on muuttamassa reilun kuukauden päästä uusiin esteettömämpiin toimitiloihin Helsingintielle. Toimintakeskus päätti järjestää pihakirppiksen päästäkseen eroon ylimääräisestä tavarasta ennen muuttoa.
– Vuosien saatossa tavaraa on kertynyt ihan hirveästi, Tieranta sanoo.

Toimintakeskuksen kolmipäivänen pihakirppis on auki vielä perjantaina. Suuri osa tavaroista myytiin Tierannan mukaan jo ensimmäisenä myyntipäivänä keskiviikkona, jolloin paikalle saapui noin parikymmentä vierailijaa.
– Kaikenlaista on mennyt jo kaupaksi.

Aspa-koti on mainostanut pihakirppistään sosiaalisessa mediassa ja esitteillä, joita on viety esimerkiksi kauppoihin.

Riikka Tieranta suosittelee pihakirppiksen perustamista matalalla kynnyksellä. Hänen mukaansa järjestäminen on yllättävän helppoa, ja aikaa kuluu lähinnä myytävien tavaroiden keräämiseen.
– Ehdottomasti kannattaa järjestää pihakirppis.

Marja-Leena Pajuniemi on löytänyt kirpputorilta monenlaista ostettavaa. Muovikädet pääsevät lastenlasten leikkeihin. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salolainen Marja-Leena Pajuniemi on saapunut kirppikselle aivan toimintakeskuksen naapurista. Hän sai vinkin lähellä sijaitsevasta pihakirppiksestä tyttäreltään.

Pajuniemi on löytänyt seitsemällä eurolla monenlaista ostettavaa: taulun, kirjan, pärekorin ja säilytyspurkin. Ostosten joukossa on myös hieman erikoisempi löytö lastenlasten leikkeihin.
– Nämä ovat varakädet, Pajuniemi naurahtaa ja esittelee kahta muovista tekokättä.

Pajuniemi kertoo vierailevansa pihakirppiksillä silloin tällöin. Hänen mielestään parasta kirppiksissä on se, että niistä voi tehdä monenlaisia edullisia ja tarpeellisia löytöjä.
– En lähde tyhjin käsin, Pajuniemi toteaa.

PIHAKIRPPIS PYSTYYN

Muista nämä

  • Omalla tai taloyhtiön pihalla järjestettävään pihakirppikseen ei tarvita erillistä lupaa.
  • Julkisella paikalla, kuten puistossa, järjestettävään pihakirppikseen lupa puolestaan tarvitaan.
  • Pihakirppiksen voi järjestää esimerkiksi yhdessä naapurin tai tuttavan kanssa, jolloin myytävää on enemmän.
  • Omaa pihakippistään kannattaa mainostaa hyvissä ajoin. Ilmoituksessa kannattaa mainita myös se, minkälaista tavaraa kirppiksellä on myynnissä.
  • Asettele myytävät tuotteet niin, että niihin on helppo tutustua.
  • Hinnoittele tuotteet selkeästi. Huomioi hinnoittelussa myytävän tavaran kunto.
  • Varaa reilusti vaihtorahaa.
  • Huomioi myös asiakkaat, joilla ei ole käteistä rahaa mukana.

lähde: pihakirppis.fi